Histidina, un aminoacid important pentru regenerarea țesuturilor

0
1551
Histidina scade tensiunea arterială

Histidina este un aminoacid neesențial care are drept caracteristică principală faptul că ajută la regenerarea țesuturilor. Histidina este produsă de organism în cantitate mica, insă acesta nu acoperă necesarul zilnic de acest aminoacid. Este important în timpul creșterii și se absoarbe bine în organism dacă este administrată pe stomacul gol.

Histidina ajută în menținerea tecilor de mielină ce sunt importante pentru apărarea celulelor nervoase și producerea de globule albe și roșii. Histidina ajută la scăderea tensiunii arteriale, la protejarea organismului de radiații, la eliminarea metalelor grele din corp. Histamina derivă din histidină și ajută la consolidarea sistemului imunitar. Are capacitatea de a influența secrețiile de sucuri gastrice, poate fi un bun remediu în cazuri de indigestie produsă de o cantitate redusă de acid în stomac.

Acest aminoacid este folosit în tratamentul artritei deoarece are capacitatea de a inhiba inflamația. De asemenea, este un bun remediu în tratamentul alergiilor și are un bun efect detoxifiant.

Suplimentele de histidină cu vitamina B3 și B6 ajută la îmbunătățirea vieții sexuale. Histidina influențează producerea de histamină care stimulează excitarea sexuală. Aceste suplimente nu trebuie luate în cantitate mare deoarece un exces de histidină poate provoca stres, probleme psihice, schizofrenie, anxietate. De asemenea, nici un nivel foarte scăzut de histidină nu este bun deoarece poate fi asociat cu afectarea nervului optic.

Citește și:  Importanța aminoacidului ornitina pentru performanță fizică și mentală

Histidina este implicată în reacții metabolice, are efect benefic asupra organelor și țesuturilor, în sensul că le asigură indirect alimentarea cu oxigen. În concluzie, se poate spune despre acest aminoacid că are rol în aprovizionarea celulelor cu energie și în detoxifierea organismului. Histidina grăbește vindecarea rănilor, reglează pH-ul sângelui, mecanismele de creștere și regenerare a țesuturilor. Lipsa ei poate produce inflamarea mucoaselor și a pielii, iar recuperarea după anumite traumatisme sau intervenții chirurgicale se face mai încet.

Un rol important al histidinei este acela că reduce tensiunea arterială. Are efect bun în prevenirea afecțiunilor cardiovasculare deoarece poate relaxa vasele de sânge și scădea hipertensiunea arterială. Cei care suferă de răceală pot lua L-histidină și zinc deoarece acest tratament este eficient în restabilirea sănătății. Zincul crește absorbția de histidină în organism și impreună cu acest aminoacid combate infecțiile virale și bacteriene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.