Imunitatea copiilor – Cum avem grijă de ea

0
193
copii la geam
Sursă foto: https://unsplash.com/photos/4l2Ml8-MLUg

Suntem obișnuiți încă de când suntem mici să avem grijă de imunitatea noastră, mai ales pe perioada anotimpului rece, când organismul nostru are nevoie de ajutor pentru a face față schimbărilor climatice.

Din acest motiv, atunci când devenim părinți, dăm dovadă de atenție cel puțin dublă la nevoile copiilor noștri și la imunitatea acestora, din dorința de a avea grijă de sănătatea lor cât mai mult.

În această perioadă, încercăm să îi protejăm pe cei mici și mai mult de răceli, gripe și virusuri. Statul în casă de cele mai multe ori ne poate scădea nivelul imunității, iar atunci când ieșim afară, din cauza modificărilor de temperatură, atât noi, cât și cei mici, putem răci. Există o mulțime de metode prin care îi poți proteja pe cei mici, de la o dietă echilibrată, până la vitamine pentru copii.

Iată cum poți ajuta imunitatea copiilor să fie la un nivel optim, iar organismul lui să facă față tuturor încercărilor din jur.

Alimentația potrivită pentru imunitatea copiilor

Este foarte important ca cei mici să aibă o dietă echilibrată, plină de nutrienți sănătoși. Cunoaștem până și noi cât de dificil sau neplăcut poate fi să mănânci fructe și legume atunci când ești mic. Este de cele mai multe ori ca o lege nescrisă. Depinde, bineînțeles, de la părinte la părinte sau de la copil sau copil. Cel mai important este însă, ca cei mici, să consume cât de mult posibil legume și fructe, deoarece acestea aduc un aport mare de vitamine și minerale pentru organismul lor, care poate suferi carențe în cazul în care dieta este dezechilibrată.

Există diverse alimente care îi pot ajuta pe cei mici să facă față sezonului de gripă și răceli:

  • Lactatele – acestea conțin probiotice, care sunt bacterii sănătoase pentru organism. Acestea au rolul de a lupta împotriva bacteriilor și de a ne ajuta la asimilarea de substanțe nutritive;
  • Roșiile – conțin foarte multă vitamina C, la fel ca citricele. Au în compoziție, de asemenea, și vitamina A;
  • Usturoiul – conține vitamina C și luptă pentru prevenirea virușilor;
  • Sparanghelul – este bogat în vitamina K, esențială pentru dezvoltarea sistemului osos la cei mici;
  • Ceapa – nu mai încape îndoială că ceapa este, alături de usturoi, una dintre cele mai bune metode de a ne menține imunitatea copiilor crescută.
Citește și:  Are cafeaua și efecte benefice asupra sănătății și frumuseții?

Și multe alte legume și fructe gustoase care conțin multe vitamine pentru copii.

Suplimente de vitamine și minerale pentru imunitatea copiilor

De multe ori, nu ne putem împotrivi dorințelor celor mici și refuzului lor categoric de a consuma fructe și legume. Pentru a evita cât mai mult carențele  de vitamine și minerale, puteți încerca administrarea unor vitamine pentru copii naturale,  pentru creșterea imunității. Acestea sunt concepute special pentru a-i atrage pe cei mici și au un gust plăcut.

copil cu mama si bunica
Sursă foto: https://unsplash.com/photos/Vqt9v7v6g44

Igiena celor mici

Igiena este unul dintre cei mai importanți factori pentru protejarea imunității copiilor. Cu toatea acestea, igiena excesivă, apărută din dorința de a-i proteja pe cei mici, poate fi dăunătoare. Organismul copiilor noștri trebuie să învețe să lupte cu agenții patogeni, motiv pentru care nu este necesar să dezinfectați toate obiectele din jurul lor. Bineînțeles, nu vorbim de această perioadă dificilă când este important să îi protejăm și să îi ferim de locurile de unde s-ar putea infecta cu virusul SARS-COV2, la fel ca pe noi, adulții. Încearcă să ieși cât mai mult cu aceștia în natură. Acum că iarna e foarte aproape, poți profita de ninsoare și de peisajele frumoase pentru a ieși la o plimbare până la munte, cu cei mici. Imunitatea copiilor va face cu siguranță față la virușii din aer.

Imunitatea copiilor este importantă pentru dezvoltarea sănătoasă a acestora. Trebuie să fii atent însă să nu exagerezi în protejarea acestuia și să îi dai libertatea de a experimenta cât mai mult prin joacă, în natură. Echilibrează starea de bine a acestuia cu ajutorul legumelor, fructelor și a unui complex de vitamine pentru copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.