Minciunile și adevărul ascuns de oameni – Cum îți dai seama că el sau ea te minte?

0
221
Minciunile și adevărul ascuns de oameni – Cum îți dai seama că el sau ea te minte

Nu există om care să nu mintă. Toți spunem minciuni, din când în când, iar uneori ele sunt chiar gogonate. Un studiu arată că în momentul unei conversații, care durează zece minute (cu oameni diferiți), 60% dintre ei vor minți măcar o dată. În general este greu să-ți dai seama că ești înșelat, deoarece doar jumătate din cei mincinoși își arată înșelătoria și o fac doar prin indicii mici.

Desigur expresia feței contează la un mincinos dar cel mai mult îl trădează limbajul trupului (la fel de bogat ca și conversația sa), comportamentul și gesturile pe care le are fără să vrea.

Studiile psihologice au demonstrat că principalele semne ale înșelătoriei sunt: pupilele ochilor dilatate, pauze numeroase în conversație, greșeli în modul de exprimare, tendința de a folosi termeni generali ca ,,oricine” și ,,nimeni”, clipit des din pleoape, răspunsuri scurte la întrebări, transpirație și tuse falsă.

Deși observați astfel de semne, nu este bine să arătați asta, mai bine este să cereți să vă dea detalii, ori se pot pune anumite întrebări cu rolul de a afla ceea ce se bănuiește sau se dorește de la o persoană. Mulți oameni din cei ce mint au și obiceiul de a da detalii, dar vorbesc în general la persoana a doua și chiar a treia și repetă aceleași fraze de mai multe ori.

persoana mincinoasa

Ar mai fi ceva important de specificat și anume faptul că înșelătoria poate să fie depistată prin ascultarea ordinii în care o persoană relatează ceva. Cu puțină atenție se pot sesiza primele lucruri spuse de oameni, deoarece înseamnă că la acestea se gândesc cel mai mult timp. Fiind atent la limbajul corpului și la gesturi se pot detecta semnale și înțelege astfel mai bine oamenii.

Citește și:  Arta de a respira corect, cea mai buna reteta pentru a fi in forma, relaxat si sanatos

De regulă oamenii au obiceiul să își ascundă sentimentele și chiar să mintă pentru a se proteja dar din păcate limbatul trupului îi trădează, cele mai mici gesturi și acțiuni pe care le fac exprimă misterul gândurilor lor.

Sunt oameni care preferă minciunile ,,dulci” decât adevărul ,,amar”, alții din contră consideră că adevărul este cel mai bun, fie el și destul de ,,crud”. Uneori este bine să spui o minciună dintr-un sentiment de tact, dar la fel de bine este să te abții și desigur să taci. Este ideal să gândești de zece ori la un lucru și să spui o dată.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că atunci când minți se creează un fel de stres și astfel prin gesturi te trădezi. De asemenea, s-a constatat că femeile își recunosc mai repede și mai ușor minciunile decât bărbații, deoarece ele au înclinație spre comunicare, la bărbați creierul este conceput parcă spre strategie.

O persoană care minte te privește fix în ochi pentru a te face să crezi în minciunile ei. De asemenea are tendința de a-și ascunde mâinile, de a le băga în buzunar. Un om minciunos are anumite expresii faciale: zâmbește distorsionat, ridică bărbia, își mișcă buza în jos, etc. Mare atenție la oamenii care mint, nu sunt de încredere, iar în plus o minciună duce la altă minciună și tot așa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.