Ochii nu cresc niciodată în timp ce nasul și urechea cresc mereu

0
1042
Ochii nu cresc niciodată în timp ce nasul și urechea cresc mereu

Știați că nasul și urechile sunt realizate din țesut cartilaginos sau țesut conjunctiv semidur? Acesta este motivul pentru care nasul crește câțiva milimetri în cursul vieții, iar urechile cresc chiar mai mult de 1 cm. Pavilionul urechii este alcătuit dintr-un schelet fibrocartilaginos, care este acoperit pe ambele fețe de piele.

Cartilajul pavilionului se continuă cu partea cartilaginoasă a conductului auditiv extern. În ceea ce privește structura lobului urechii, acesta este lipsit de cartilaj. Partea laterală a conductului auditiv extern are structura fibrocartilaginoasă.

În funcție de tipul de fibre conjunctive și de substanța fundamentală, la pavilionul urechii este vorba despre un cartilaj în care predomină fibrele conjunctive elastice. Un astfel de cartilaj elastic apare și la epiglota laringelui.

Celulele cartilaginoase se numesc condrocite, iar substanța fundamentală se numește condrină. Celulele cartilaginoase tinere poartă denumirea de condroblaste.

Conform studiilor realizate, specialiștii în medicină au concluzionat că oamenii în vârstă au urechile mai mari decât în tinerețe și urechile cresc cu vârsta. În acest sens s-a emis ipoteza că pavilionul urechii are forma unei pâlnii care crește odată cu deteriorarea auzului din cauza îmbătrânirii spre a prelua mai eficient sunetele și compensa pierderea acuității auditive în timp.

Citește și:  Cât de folositoare este repetiția mentală și antrenamentul mental?

De asemenea, o altă explicație ar fi că pavilionul urechii are un țesut cartilaginos elastic care din cauza îmbătrânirii și forței gravitaționale are tendința să-și piardă din tonicitate și să se alungească în jos. Oamenii de știință consideră că urechile noastre cresc în timpul vieții, cu aproximativ 1 mm la fiecare 5 ani. Nasul crește și el pe parcursul vieții la fel ca urechile. Ochii nu cresc niciodată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.