Pisicile pot prelungi viața noastră! – Află ce au spus cercetătorii despre pisici

0
443
Pisicile pot prelungi viața noastră!

Potrivit unui studiu realizat de University of Minnesota̕s Stroke Institute o persoană care are o pisică frecvent în preajma ei își reduce riscul de a suferi de accident vascular și atac de cord. Studiul a fost realizat în America pe un număr de 4000 de persoane și arată importanța pisicilor mai ales în viața oamenilor care au anumite afecțiuni ale inimii.

Cercetătorii americani au ajuns la concluzia că o pisică toarce cu o frecvență de 25-150 Hz, care are un efect bun asupra omului (ce se află în preajma ei). Efectul pisicilor apare și asupra speranței de viață a oamenilor, cei care au astfel de animale de companie trăiesc mai mult cu cel puțin 3 ani decât cei care nu au pisici acasă.

Este importantă și rasa pe care o alegi, de exemplu: pisica cu blană lungă este recomandată pentru cei care suferă de depresie, stări de nervi și insomnie; pisica cu blana scurtă ajută în vindecarea bolnavilor care au colită, gastrită, boli de stomac și rinichi; pisica cu blana moale și pufoasă ajută în prevenirea bolilor de inimă și bolilor cardiovasculare.

Aceste observații sunt făcute de cercetători, ei au constatat că rasele de pisici au anumite zone în ceea ce privește vindecarea. Cel mai importat lucru este ca relația dintre stăpân și pisica lui să fie una prietenoasă, de afecțiune și încredere. Cu cât animalul este mai îndrăgit de familia care l-a adoptat cu atât efectul pe care acesta îl are asupra membrilor familiei este mai bun, el va fi fericit și va oferi de asemenea dragostea sa.

Citește și:  Știați că unele rujuri conțin solzi de pește?
Pisica, animal de companie

Ai o pisică drept animal de companie? Iată beneficiile pe care aceasta le aduce în viața ta:

  • O pisică te poate ajuta să scapi de stres și de energiile negative.
  • Poți avea un risc mic de a suferi de tensiune arterială și depresie.
  • Pisica îți oferă o stare de bine, te ajută să ai în organism o stare de armonie și să-ți normalizezi sistemul nevos, să scapi de stările de anxietate și de nervi.
  • Pisica toarce și astfel îți normalizează tensiunea arterială fiind lângă ea, ceea ce este important pentru sănătatea ta.
  • Se spune că un astfel de animal de companie te ajută și să-ți reduci nivelul de colesterol din sânge lucru ce ajută la scăderea riscului de a suferi de ateroscleroză, de crize hipertensive, accident vascular și atac de cord.
  • Comportamentul tău față de pisică – gesturile de afecțiune – te fac să-ți induci în organism o stare de bine, de fericire și armonie. În creier se secretă oxitocina, această substanță este numită și hormonul fericirii și are efect bun asupra sănătății omului. Emoțiile create elimină stresul și stările de nervi.

Pisicile sunt potrivite pentru orice apartament, se atașează de copii și de persoanele în vârstă. Sunt curate, potrivite ca animale de companie pentru o viață sedentară, nu au nevoie de foarte mult spațiu și nu creează prea multă bătaie de cap.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.