Remedii naturale în caz de tinitus sau țiuit în urechi – Iată cum scapi de țiuit fără medicamente

0
1889
Remedii naturale în caz de tinitus sau țiuit în urechi – Iată cum scapi de țiuit fără medicamente

Țiuitul în urechi sau tinitusul reprezintă o afecțiune marcată de sunete ritmice, clicuri, țârâituri, zgomote continue în urechea internă. Aceste sunete în urechi pot să apară atunci când nu există un zgomot extern prezent care să le provoace. Persoana respectivă are senzația de țiuit în urechi și se plânge și de stări de amețeală și oboseală, de insomnie, palpitații, transpirații în timpul somnului noaptea.

Alte simptome ale acestei afecțiuni sunt: durere auriculară, vertij, secreții auriculare, cefalee, febră, letargie, stare generală alterată, edem, roșeață, căldură locală. Astfel de simptome indică o problemă de sănătate și se pot produce în urechea internă, externă, în urechea medie sau în cap.

Cauzele tinitusului pot fi: bolile vaselor de sânge, malformațiile arterio-venoase, durerile la articulația temporo-mandibulară sau sindromul articulației temporo-mandibulare, tumorile benigne ale nervului vestibulo-cohlear, dopurile de cerumen, infecțiile auriculare, boala Meniere, stresul, scleroza oaselor de la nivelul urechii medii, infecțiile auriculare, spasmele mușchilor din urechea medie, tulburările canalului auditiv, traumele acustice datorate expunerii la zgomot ambiental foarte puternic timp îndelungat, inflamația urechii medii sau infecții la aceasta (cum este otita).

Hipertensiunea arterială, ostoscleroza, mastoidita, expunerea la medicamente ototoxice ce pot deteriora auzul, hiperlipidemia, carența de zinc, vitamina A și B, scleroza multiplă, meningita sau alte infecții ale creierului, depresia, anxietatea sau alte boli mintale, boala Lyme, fractura de craniu, nivelul ridicat de colesterol, excesul de cafeină, aspirină, aspartam și îmbătrânirea organismului.

Această afecțiune poate provoca un stres psihologic semnificativ și poate fi cauzată de alergii alimentare, intoxicații cu metale, nivelul scăzut de zahăr din sânge, excesul de flegmă, frig, alimentația bogată în zahăr și grăsimi. Persoanele care suferă frecvent de țiuit în urechi și au în plus și alte simptome (amețeli, pierderea memoriei, vertij, sângerări, dureri, confuzie, stări de greață și vărsături) trebuie să meargă la un medic specialist deoarece, este posibil să aibă nevoie de investigații pentru descoperirea cauzei ce a provocat astfel de simptome și astfel să se stabilească un diagnostic și o metodă de tratament corespunzătoare vindecării.

Citește și:  Umflarea picioarelor, o problema in timpul verii

Remedii naturale și alimentare pentru a scăpa de țiuitul în urechi

terci de orez

Având în vedere faptul că alimentația bogată în grăsimi poate duce la acumularea de globule roșii, îngroșarea sângelui și apariția țiuitului în urechi, este indicat un regim echilibrat, care să aibă puține grăsimi. De asemenea, trebuie evitat zahărul deoarece poate accentua simptomele de tinitus. Alimentele prelucrate sunt și ele un factor de risc, acestea nu este bine să facă parte din dieta zilnică.

Pentru eliminarea țiuitului în urechi se recomandă ceaiul de sânziene, câte 2 căni zilnic. De asemenea, zeama de la nuca fiartă și îndulcită cu zahăr nerafinat este un remediu natural eficient pentru a scăpa de simptomele de tinitus.

Terciul de orez și midii este un preparat culinar foarte bun pentru regimul bolnavilor de tinitus.

Biofeedbackul, presopunctura, exercițiile fizice pot ajuta în tratamentul tinitusului deoarece pot relaxa, calma, elimina stresul, frica, stările de nervi, isterie, pot scădea tensiunea arterială și relaxa musculatura corpului. Pentru cazurile în care apar și tulburări de echilibru se poate face kinetoterapie. Pentru restabilirea tonusului muscular și relaxarea corpului se fac exerciții speciale cu ajutorul fizioterapeutului.

Tinitusul necesită un tratament corespunzător deoarece, în caz contrar, poate duce la complicații ca de exemplu: pierderea auzului, accentuarea stărilor de anxietate și depresie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.