Stiati ca durata unui orgasm la barbati este de 3-5 secunde, iar la femei 5-8 secunde?

0
276
Stiati ca durata unui orgasm la barbati este de 3-5 secunde, iar la femei 5-8 secunde

Exista multe studii cu privire la acest subiect, si cum era de asteptat pe Internet sunt si multe informatii despre durata unui orgasm la femei si la barbati. Desigur datele sunt diferite, si am putea spune ca ciferele sunt ambiguu. De aceea specialistii au reflectat la rezultatele cercetarilor lor si au stabilit cifre medii ale duratei orgasmului.

Durata unui orgasm la barbati este de 3-5 secunde, iar la femei 5-8 secunde.

Desigur aceasta durata poate varia in functie de diferiti factori, este vorba de factorii individuali si de varsta. In timpul orgasmului, barbatul simte un tip de euforie ce este diferit de cel al unei femei. Este adevarat ca barbatul ajunge mai repede la orgasm decat o femeie, insa la el orgasmul este mai scurt decat la partenera sa. Conform unui studiu american realizat in anul 1966, o femeie a atins un timp record de orgasm de 43 secunde.

La femeie placerea este simtita in tot corpul, la barbat insa se concentreaza mai ales in zona genitala si informatiile de euforie sunt transmise la creier. In timp ce are orgasm, la barbat apar contractii ritmice la prostata, uretra, muschii de la baza penisului, si desigur aceste contractii duc la expulzarea spermei intr-o perioada de timp de minim 3 secunde. In timpul orgasmului barbatul simte o placere intensa.

Citește și:  Cum iti poti mentine atitudinea si starea de spirit pozitiva?

In timp ce se produce orgasmul, nervii zonei genitale transmit informatii la creier si astfel centrul placerii este activat, astfel urmeaza o perioada foarte scurta de amnezie, apoi de secretie a unor hormoni ce au efect linistitor si duc la o stare intensa de moleseala si dorinta de a dormi la barbat. Astfel de hormoni sunt cunoscuti cu numele de serotonina, vasopresina, norepinefrina, oxid nitric si oxitocina.

De asemenea perioada de excitare sexuala variaza de la o persoana la alta. La femeie, timpul mediu necesar ca ea sa aiba orgasm poate varia de la 15 secunde la 30 de minute. La barbati insa, aceasta perioada este mult mai scurta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.