Terapia prin râs – Remediul natural care te ajută să reduci alergiile

0
174
Terapia prin râs – Remediul natural care te ajută să reduci alergiile

Alergiile sunt o adevărată problemă pentru numeroși oameni. Anumite remedii care sunt eficiente în tratamentul alergiilor trebuie folosite cu încredere deoarece sunt la îndemâna oricui. Printre acestea fac parte tratamentele naturiste sau care țin de medicina tradițională.

Un efect foarte bun îl are și acțiunea de a râde. Oamenii care râd au un risc mai mic de a suferi de alergii, dureri de cap, dureri de spate și artrită reumatoidă. Se spune că impactul acestei manifestări a veseliei asupra oamenilor este extraordinar, foarte benefic pentru sănătate din mai multe puncte de vedere, reprezintă un dușman al stresului, are putere de vindecare asupra organismului.

Prin râs scapi de depresie, insomnie, dureri de cap, dureri de spate, hipertensiune arterială. Când râzi te simți fericit, uiți de durere, mușchii se relaxează, sunt stimulate glandele digestive, este îmbunătățit metabolismul. În plus crește numărul de celule T din organism care ajută în lupta împotriva agenților patogeni și deci la consolidarea sistemului imunitar.

terapia prin ras

Știați că alergiile pot fi reduse prin râs?

Se spune că râsul are efect foarte bun asupra oamenilor sensibili la diferiți alergeni deoarece ameliorează simptomele alergice. Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii japonezi s-a ajuns la această concluzie, care a fost surprinzătoare pentru aceștia. Studiul (prezentat de Dr. Hajime Kimata) a fost realizat pe un număr de pacienți care sufereau de dermatită atopică.

Citește și:  Care sunt cele mai bune proverbe și cugetări motivaționale pentru sănătate

Această afecțiune inflamatorie a pielii poate fi cauzată de aeroalergeni, factori alimentari, temperaturi extreme, agenți de curățare, parfumuri, agenți patogeni infecțioși, îmbrăcăminte din materiale sintetice sau din lână, stres, etc.

Pacienții au fost expuși la diferite tipuri de alergeni (polen, praf, păr de pisică) și s-au înregistrat reacțiile lor la aceștia. În plus pacienții au vizualizat filme de genul celor cu Charlie Chaplin, comedii care stârnesc pofta de râs.

În urma studiului s-a concluzionat că pacienții care au râs foarte mult au avut mai puține reacții alergice decât în mod normal. Râsul creează o stare de bine, grăbește vindecarea organismului, ajută în combaterea stresului și a oboselii cronice datorate asteniei de primăvară. Oamenii care văd filme comice, ascultă povești amuzante, care râd din tot sufletul sunt mai optimiști și mai fericiți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.