10 reguli care te pot ajuta să-ți regăsești liniștea și sănătatea

0
232
10 reguli care te pot ajuta să-ți regăsești liniștea și sănătatea

1. Îngrijește-te, încurajează-te, ascultă-ți nevoile pe care le ai, acordă atenție corpului tău. Nu bea prea mult alcool, nu fuma, nu mânca alimente nesănătoase, nu consuma droguri și nu pierde nopțile. Încearcă să duci o viață echilibrată și să ai o relație de dragoste serioasă cu un partener de încredere.

2. Nu sta închisă în casă și nu te gândi la lucruri neplăcute și întâmplări nefericite din viața ta. Nu despica firul în patru. Nu te blama neîncetat că ai greșit și nu te urî crezând că ți-ai distrus viața. Nu te gândi și nu te revolta vizavi de ceea ce a fost, pentru că oricum nu mai poți schimba nimic. Eliberează-te de nemulțumirile pe care le ai față de întămplările din trecut și încearcă de acum înainte să trăiești frumos.

3. Iubește-te pe tine și manifestă-ți iubirea și față de cei din jur, fă din acest sentiment un scop al existenței tale. Exprimă-ți sentimentele sincer față de ceilalți oameni, arată-ți aprecierea față de ceea ce fac, chiar și de lucrurile cele mai mici. Încearcă să creezi legături de suflet, renunță măcar temporar la dorința de a avea mereu dreptate și de a-ți impune punctul de vedere. Prin deschiderea inimii vei găsi în interiorul tău o parte frumoasă, care nu cunoaște judecata, disprețul, ura și dezamăgirea.

4. Fii altruist cu oamenii din jur. Încearcă să fii sincer cu ei și să creezi relații oneste și călduroase, să ierți și să-ți vindeci rănile din trecut produse în urma unor relații care nu au funcționat. Prin deschiderea inimii vei scăpa de o mare greutate de pe suflet și te vei elibera de resentimentele din trecut, astfel te vei simți ușor, liber și în armonie cu ceilalți.

5. Fă lucruri care iți dau un sentiment de bucurie și împlinire, care îți oferă satisfacție și astfel viața ta va fi mai frumoasă. Nu renunța la proiectele sau activitățile care ți-au adus un sentiment de bucurie și încredere în calitățile tale.

Citește și:  Cimbru, planta mediteraneană cu efecte miraculoase asupra organismului

6. Nu te mai gândi la lucrurile negative din trecut, eliberează-te de emoțiile negative, de stările de nervi și furie, de frici și gânduri pesimiste și învață să te ierți pentru greșelile pe care le-ai făcut. Nu blama pe ceilalți pentru greșelile și neîmplinirile tale. Păstrează în minte amintirile frumoase, pozitive și încearcă să-ți imaginezi lucruri plăcute pe care ți le dorești în viață, ca și cum le-ai primit deja.

7. Gândește-te la nevoile tale, ascultă-ți dorințele, încurajează-te și ai încredere în forțele proprii. Învață din experiențele tale – fie ele bune sau rele – și apoi încearcă să evoluezi, canalizându-ți energia spre lucruri bune.

8. Evită persoanele morocănoase, pesimiste, nu sta la discuții interminabile cu oameni care se plâng tot timpul și își accentuează sentimentele de disperare, pentru că îți vor transmite sentimente negative. Nu-ți umple mintea cu imagini neplăcute și încetează să fii obsedat de lucruri nefericite, de situații proaste care ți s-au întâmplat.

9. Uită-te la comedii, menține în minte tot ceea ce are legătură cu umorul, fă schimbări care ți-ar putea schimba viața în bine și ți-ar putea aduce multe bucurii. Adoptă un animal de companie – un cățel sau un pisoi – care îți va crea o stare de bine, îți va oferi prietenie și dragoste.

10. Îți poți recăpăta adevărata ,,identitateˮ prin sinceritate, prin ascultarea intuiției sau a glasului interior, fiind sincer cu tine și cu cei din jur, încetinind pașii cu care alergi prin viață pentru a avea timp și pentru suflet, pentru a-ți încânta inima cu lucruri frumoase din jurul tău și care îți pot aduce bucurii simple fără a face prea mare efort. Caută lucruri care îți aduc bucurie în suflet, care te inspiră. Trăiește frumos!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.