15 dintre cele mai populare hobby-uri în România în 2023

0
66

În zilele noastre, există multe moduri de a te relaxa după muncă. Unii oameni sunt activi în zilele libere și călătoresc, alții merg la picnic, la pescuit, iar alții stau acasă pentru ca să joace jocuri pe calculator.

Majoritatea oamenilor petrec mult timp la serviciu, fapt pentru care au nevoie și de momente de relaxare. Cea mai bună odihnă în cursul săptămânii ar putea fi trecerea la o altă activitate. Există oameni care pentru odihnă completă au nevoie să elibereze sistemul nervos de stres, să facă o altă activitate care le va schimba gândurile și îi va face să se simtă mai bine. În acest caz ei aleg singuri o ocupație pe placul lor, adică un hobby care le oferă oportunitatea de a face altceva.

15 hobby-uri preferate de români în 2023

Există anumite tipuri de activități, care au devenit populare deoarece ele aduc beneficii enorme fizice și psihice. Un hobby te ajută să ai un stil de viață sănătos și chiar să te cunoști pe tine însuți. Ideea de hobby te definește drept un om pasionat de ceea ce face, care își dorește mai mult pentru el de la viață.

Sportul ca hobby

Numeroase studii au arătat că activitatea fizică crește speranța de viață și reduce riscul de mortalitate prematură. Prin exerciții regulate și activitate fizică se obțin o serie de beneficii:

  • cresc mușchii, rezistența corpului, densitatea osoasă
  • se îmbunătățește flexibilitatea și stabilitatea, condiția fizică
  • se reduce riscul de răniri accidentale pe măsură ce îmbătrânești
  • se îmbunătățește starea de dispoziție și sănătate.

Creativitatea

Creativitatea aplicată include diverse tipuri de activități prin care se pot crea lucruri artistice și practice, care oferă plăcere estetică și pot fi utilizate în viața de zi cu zi. Prin creativitate îți poți dezvolta abilitățile, sentimentele și intuiția. Femeile de exemplu aleg ca hobby: tricotatul, broderia, realizarea de bijuterii, etc.

Gătitul

Și gătitul poate fi o activitate pe placul tău, pentru relaxare, pentru a lega conexiuni autentice cu oamenii din jurul tău. A găti pentru tine, rude sau prieteni este o adevărată plăcere, este ca și cum ai avea grijă de tine și de cei dragi. Prin gătit și rețete delicioase poți profita la maximum de timpul tău liber, petrecându-l cu folos și plăcere, indiferent dacă ești acasă singur sau cu alte persoane.

Plimbarea câinelui

Acest hobby este foarte distractiv, plăcut și relaxant pentru oricine iubește animalele de companie.

Fotografie în natură

În timpul liber poți merge în apropiere de orașul tău pentru a te relaxa și a fotografia o mare varietate de peisaje și elemente din natură. Pentru asta ai nevoie de un aparat foto destul de bun, pentru a face fotografii cât mai frumoase. Acest tip de hobby este o motivație grozavă de a merge în natură, de a te relaxa, însă este adevărat că necesită o investiție inițială semnificativă în camera foto și accesoriile pentru ea.

Citește și:  Calitatea somnului este importantă - Nu există sănătate adevărată fără un somn grozav!

Supraviețuire

Învățarea abilităților de supraviețuire reprezintă un hobby interesant și util pentru orice om, deși ar putea fi și scump, pentru că necesită anumite unelte, un echipament și concentrarea pe obținerea abilităților necesare.

Voluntariat

Unii oameni vor să ajute pe alții și de aceea fac activități de voluntariat; acestea îi ajută și pe ei să privească problemele dintr-o altă perspectivă și să-și depășească prejudecățile.

Make-up artist

Multe tinere sunt pasionate de acest hobby și chiar fac un curs pentru a învăța arta machiajului. În ziua de azi, acest job este căutat și bine plătit.

Jocuri de societate

Pentru a te distra în timpul liber, poți invita la tine oameni cu pasiuni comune, care adoră jocurile de societate. Cele mai tradiționale jocuri de distracție sunt: remi, șah, table, domino, monopoly, etc.

Meciul ca recreere și hobby

În lumea de astăzi, oamenii sunt predispuși la stres, iar asta le afectează mult sănătatea psihică și fizică. Meciul este o modalitate prin care oamenii se simt mai entuziasmați și se eliberează de stres și nervozitate. Dacă vrei să petreci o seară relaxantă, poți intra pe site-uri unde poți vedea meciuri live, sau jocuri pentru fiecare ocazie, toate gusturile și vârstele.

Pictură și desen

În acest caz se poate spune că ai un hobby foarte interesant, care necesită o investiție minimă. Prin pictură și desen scapi de stres, uiți de probleme și rutina zilnică (servici, casă, familie).

Lectura

Dacă tu și familia ta nu vă puteți imagina viața fără cărți, ați putea începe un “club de carte” acasă, la care, măcar o dată pe săptămână, seara, să discutați și să vă împărtășiți impresiile despre ceea ce ați citit în ultima perioadă.

Grădinăritul

Primii pași în hobby-ul grădinăritului pot fi mici, dar adevărați. Poți începe cu primele răsaduri de legume sau de plante medicinale. Asta îți va aduce primul succes, recolta – ceea ce te inspiră, îți dă satisfacție și te stimulează să creezi mai departe. Vei vedea că în acest hobby primești un val de energie și forță care te determină să cultivi în continuare, în ciuda oboselii de a lucra cu pământul.

Colecționarea de monede

Mulți oameni dedică timp colecționării de monede. Pentru ei acest hobby este foarte interesant, deoarece astfel de lucruri probabil îi face să simtă entuziasmul de a găsi ceva extraordinar.

Dansul

Dansul este libertate, un mod de auto-exprimare, un hobby bun pentru sănătate, deoarece pe lângă arderea de calorii și reducerea anxietății, el stimulează sistemul muscular și cardiovascular, ajută la eliberarea de endorfine, iar asta creeză un sentiment de fericire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.