7 semne insesizabile ale infarctului miocardic – Află care sunt semnele pe care nu trebuie să le neglijezi

0
292
7 semne insesizabile ale infarctului miocardic – Află care sunt semnele pe care nu trebuie să le neglijezi

Infarctul miocardic are un risc mare de moarte subită cardiacă. De multe ori o persoană care a suferit o astfel de boală nici nu a mai reușit să ajungă la spital, a decedat înainte. Mortalitatea este mai mare la femei decât la bărbați. În timpul unui atac de cord cantitatea de sânge care trebuie să ajungă la mușchiul inimii este întreruptă sau diminuată de un cheag în arteră și astfel mușchiul este afectat, o parte din el moare, și astfel aceasta face ca inima să nu mai pompeze sângele și riscul de deces este mare.

Cauzele decesului persoanelor cu infarct miocardic sunt complicațiile ce pot să apară și anume: aritmiile, fibrilațiile ventriculare, tahicardia, blocul atroventricular total, șocul cardiogen, edemul pulmonar acut, embolia cerebrală, embolia pulmonară masivă, insuficiența cardiacă. Complicațiile disritmice provoacă mortalitatea imediată. Astfel de complicații pot fi: bradicardia sinusală, tahicardia sinusală, tahicardia ventriculară, extrasistolia ventriculară, fibrilația ventriculară precoce, ritmul idioventricular accelerat, tulburările de conducere atrioventriculare, alte tahicardii supraventriculare.

7 semne insesizabile ale infarctului miocardic – Află care sunt semnele pe care nu trebuie să le neglijezi

La debutul infarctului miocardic este posibil ca semnele acestuia să fie dificil de diferențiat de acelea ale altei boli (ex. angina pectorală instabilă). Pentru aceasta este necesar să cunoaștem toate simptomele care apar în astfel de situații patologice, dar mai ales în cazuri de infarct miocardic acut.

1. Durerea este un semn clar al infarctului miocardic. Senzația este de durere ca o arsură în piept, în spatele sternului cu iradiere în regiunea stângă a umărului, a antebrațului și cotului. De asemenea durerea apare la gât și în regiunea mandibulară, dar și în zona abdomenului superior și în spate. Disconfortul de acest fel este de regulă bine sesizat la femei. Acestea simt durerea îndeosebi la gât, maxilar, bărbie. Iradierea durerii este spre urechi. În plus apar și stări de greață și vărsături. Este posibil ca durerile să țină doar câteva secunde sau câteva minute. Angina pectorală este un semn ce poate semnala un infarct miocardic, ea se manifestă prin senzația de apăsare în piept, un timp scurt, de câteva minute.

2. Tulburările digestive sunt semne ale acestei boli. După cum spuneam și mai sus greața și vărsăturile pot să apară în caz de infarct miocardic. Indigestia este prezentă în astfel de cazuri. Deși masa nu este foarte greoaie, se întâmplă să apară o stare de balonare, de flatulență, dificultatea de a înghiți, greață și pierderea poftei de mâncare. Astfel de stări însoțite de crampe abdominale puternice care apar brusc pot indica debutul unui infarct miocardic.

Citește și:  Flatulența, un simptom al alergiilor și intoleranțelor alimentare

7 semne insesizabile ale infarctului miocardic

3. Diabeticii au simptome specifice, stări de oboseală, amețeală și palpitații. Când persoanele cu diabet au o durere toracică trebuie să solicite ajutorul unui medic, să cheme ambulanța. O astfel de durere poate semnala debutul unui infarct miocardic de aceea examinarea medicală este importantă în scopul supraviețuirii.

4. Retenția de lichide și umflarea picioarelor pot indica boli de inimă. Există o legătură între lichidul tisular și sânge, un schimb între acestea. Edemul este prezent în cazuri de insufiență cardiacă și infarct miocardic. Sângele care este pompat de la inimă nu mai curge în mod normal, circulația sanguină este afectată, apa este incorporată în țesuturile din jur, se produce retenția de lichide și se formează edemul. Acesta poate fi observat la tălpi, glezne și gambe.

5. Somnul agitat sau insomnia sunt semne care pot indica un posibil infarct miocardic în viitorul apropiat. Astfel de stări apar cu câteva săptămâni înainte de infarct și trebuie luate în serios, trebuie mers la medic. Cu cât semnele sunt tratate cu mai multă superficialitate cu atât șansele de supraviețuire scad.

6. Oboseala accentuată apare la cei cu infarct miocardic. Aceasta apare în general din cauza hipertensiunii arteriale care poate duce la deces. Hipertensiunea arterială poate fi un factor de risc pentru atacul de cord. Oboseala este un prim semn alături de starea de amețeală, agitație, durerea de cap, tulburări respiratorii și pete negre în fața ochilor.

7. Senzația lipsei de aer este caracteristică infarctului miocardic dar și altor boli. Aceasta apare din senin, fără a face efort fizic, este urmată de sufocare, amețeală, palpitații, pierderea cunoștinței și stop cardio-respirator.

Toate aceste semne ale infarctului miocardic ne avertizează că trebuie să mergem la medic. Factorii de risc ai infarctului miocardic sunt obezitatea, fumatul, diabetul, nivelul crescut de colesterol, bolile cardiovasculare în familie, hipertensiunea arterială, viața sedentară, creșterea consumului de alcool, vârsta înaintată, dieta nesănătoasă (prea multă sare, zahăr și grăsimi), creșterea trigliceridelor, stresul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.