7 uleiuri esențiale naturale care îți pot produce o stare de bună dispoziție

0
725

Uleiurile esențiale naturale 100% au efect benefic asupra organismului uman. Se folosesc în fitoterapie și aromaterapie și pot ameliora simptomele multor boli și afecțiuni din care amintim: migrenele, eczemele, astenia, celulita, afecțiunile respiratorii, infecțiile, sinuzita, gripa, bătăturile, anxietatea, depresia, nevralgiile și multe altele. Pentru a avea o stare de bună dispoziție cel mai important este să scapi de stres, de tensiunea nervoasă, de stările de iritabilitate, depresie și agitație, de gândurile negative și de neuroastenie, de oboseala fizică și intelectuală. Pentru calmarea nervilor ajută anumite uleiuri esențiale dar și nutrienții esențiali, cum este spre exemplu magneziul care te face să nu mai fii nervos.blank

  1. Uleiul esențial de brad are un parfum deosebit, revigorant și o nuanță galbenă-verzuie. Poate fi folosit în aromaterapie pentru tratarea unor afecțiuni respiratorii, dar și pentru eliminarea stărilor de tristețe. Are efect bun asupra psihicului, poate induce o stare de stabilitate emoțională, de relaxare și bună dispoziție.
  2. Uleiul esențial de lămâie te va ajuta prin parfumul său să-ți recapeți încrederea în forțele proprii, să te simți mai bine. Este eficient în combaterea oboselii, îți dă energie, o stare de bine și vigoare, te scapă de moleșeală, tristețe, amețeală și răul de mașină.
  3. Uleiul esențial de scorțișoară are efect de prospețime, aduce o stare de bună dispoziție și este și afrodisiac. Poate vindeca anxietatea sexuală și are proprietăți energizante. Este folosit în cazuri de infecții respiratorii și tulburări digestive.
  4. Uleiul esențial de portocale poate fi o alegere perfectă pentru persoanele stresate pentru că este rafinat și relaxant. Este eficient în tratamentul anxietății, depresiei, nervozității, insomniei, agitației psihomotorie, indigestiei și altor stări proaste.
  5. Uleiul esențial de grapefruit induce o stare de optimism, încredere în forțele proprii și alungă stările de nervi, oboseală, depresie și stres. Poate fi folosit pentru uz extern în tratamentul migrenei, stresului, asteniei, oboselii cronice, anxietății, celulitei și căderii părului.blank
  6. Uleiul esențial de eucalipt îți poate alunga stările negative și depresive. Acest produs este calmant pentru sistemul nervos, te scapă de tensiunile nervoase și îți induce o stare de bine. Eucaliptul este bun și pentru tratamentul înțepăturilor de insecte, durerilor de cap și nevralgiilor.
  7. Uleiul esențial de patchouli îți oferă o stare de bună dispoziție și de energie. Acest produs te ajută să fii calm, relaxat și optimist, să îți dezvolți intuiția și creativitatea. Uleiul de patchouli revitalizează, combate amețeala, infecțiile fungice, bacteriene, eczemele, stările de anxietate și tristețe. Poate fi folosit pentru uz extern.
Citește și:  Proprietatile ceaiului din frunze de mesteacan

Alte produse naturale recomandate pentru restabilirea echilibrului emoțional, pentru relaxare și revigorarea organismului, sunt: uleiul de cimbru, uleiul de citronella, uleiul de bergamotă, uleiul de geranium, uleiul de lavandă, uleiul de salvie, uleiul de roiniță, uleiul de pin, uleiul de neroli, uleiul de ienupăr și uleiul de mentă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.