Alegerea fondului de ten

0
119
Alegerea fondului de ten

Femeile se privesc in oglinda si zilnic de isi doresc perfectiunea, in cazul de fata, fizica. Astfel, unul din primii pasi in construirea unui ten perfect consta in alegerea fondului de ten potrivit tipului de piele pe care o femeie il are. Fondul de ten este produsul cel mai des utilizat de femei, dar este si un produs pe care unele il evita din teama de a nu avea efectul de masca pe fata si astfel de a avea un ten care sa nu mai aiba infatisarea de ten natural. Toate aceste temeri pot fi indepartatea prin alegerea fondului de ten corect.

Machiajul schimba imaginea unei persoane, o face mai atragatoare si un machiaj realizat corect si cu produsele potrivite, protejeaza tenul de poluare si de factorii externi care ataca pielea. Atunci cand mergeti la cumparaturi si va alegeti fondul de ten, trebuie sa stiti ca acesta are trei roluri primare de indeplinit si anume: frumusetea pe care v-o confera printr-o acoperire buna si printr-o culoare apropriata tenului dumneavoastra, protectia si aici este vorba de protectia impotriva ultravioletelor care sunt mai agresive cu pielea si ultimul rol este acela de a va transmite satisfactie atunci cand va priviti in oglinda si va place ceea ce vedeti.

De asemenea, cand va alegeti fondul de ten, trebuie sa stiti sa il alegeti si in functie de anotimp, pentru ca vara, pielea fiind bronzata trebuie ales un fond de ten mai inchis, care dupa ce trece bronzul nu va mai putea fi folosit, iar atunci cand il testati pentru nuanta si pentru fluiditate este bine sa faceti acest lucru pe timpul zilei cand este lumina si nu in nici un caz pe mana dupa cum ati mai auzit. Testarea fondului de ten se face pe linia maxilarului care arata cel mai bine diferenta de culoare dintre fata si restul corpului.

Ceea ce trebuie sa mai stiti despre alegerea fondului de ten, este ca se imparte si el in mai multe categorii. Haideti sa le luam pe rand pentru a vedea care sunt caracteristiciile fiecaruia pentru a va putea satisface cat mai bine nevoile.

Fondul de ten lichid este fondul care poate fi folosit pentru problemele mici ale unui ten, nu creeaza senzatia de masca si de aceea abia se simte pe fata. Pentru persoanele care nu suporta senzatia ca au ceva pe fata si nu au nici probleme majore cu tenul, este produsul ideal datorita fluiditatii sale si a capacitatii de a nu incarca tenul. De asemenea, este un produs care hidrateaza si ofera si protectie pielii, mentinand-o in acelasi timp luminoasa si sanatoasa.

Citește și:  Colicile nou-nascutului

fond de ten

Fondul de ten fluid se imparte in doua categorii, in fluidul mat si in baza sidefata. Cel mat, ofera luminozitate, nu incarca tenul si nu se aduna ca alte produse in zonele cu riduri, in special la ochi, nu lasa tenul sa se ingrase si este ideal pentru a finisa un machiaj cu look natural. Pe de alta parte, baza sidefata, desi dupa nume, da impresia ca ar ingrasa tenul, aceasta din contra, nu ingrasa tenul, ci doar ii confera acea stralucire naturala a pielii, un aspect catifelat si matasos, iar datorita ingredientelor active cu rol antioxidant mentin tenul sanatos si tanar.

Un alt fond de ten de ultima generatie este fondul de ten mineral, care se muleaza pe mai multe nevoi ale pielii. Contine minerale active cu rol in mentinerea santatii pielii, nu au aditivi sau alte substante chimice care sa afecteze tenul si pe deasupra nu il ingrasa, desi are o putere de acoperire mare, datorita ingredientelor continute.

Pentru tenul uscat, cu probleme de deshidratare si exfoliere este indicata utilizarea unui fond de ten tip spuma, pentru ca acesta are o textura usoara, nu acopera porii mai mult decat este necesar, iar datorita texturii sale usoare, tenul este hidratat si poate respira fara probleme.

Tenul gras, pe de alta parte, are nevoie de o atentie mai mare, pentru porii dilatati trebuie acoperiti, iar un machiaj pe ten gras are nevoie de mai multe retusuri pe zi, iar alegerea fondului de ten ideal este cruciala in realizarea machiajului. Pentru acest tip de ten se recomanda utilizarea produselor care nu sunt pe baza de uleiuri, iar fondul de ten tip baton este ideal pentru zona T, deoarece inchid porii si micsoreaza secretia de sebum, diminuand mult din luciul fetei.

Odata ce ati terminat cu alegerea fondului de ten, urmeaza aplicarea corecta a produsului. Cand aplicati produsul, incepeti din centrul fetei, mergeti pe conturul fetei si terminati cu linia de unde incepe parul, iar daca aveti probleme cu zona T, folositi si un corector, insa doar in zonele afectate. De asemenea, pentru un machiaj corect, folositi pe timpul zilei, un fond de ten adecvat, fluid, care sa confere aspectul mat al pielii sanatoase, iar pentru machiajul de seara se poate pune accent pe fondul cu baza sidefata pentru un plus de stralucire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.