Ingrijirea pielii pe timp de iarna

0
126
Ingrijirea pielii pe timp de iarna

Ingrijirea pielii pe timp de iarna necesita anumite operatii de rutina si alegerea unor produse cosmetice care ajuta in protejarea corpului si eliminarea unor simptome nedorite cauzate de frig, de stres, desi organismul lasa impresia ca ne asigura o aparenta securitate. In timpul iernii temperatura este foarte scazuta, vantul este mai rece si aerul din locuinte destul de uscat, de aceea este foarte important sa observam cu atentie ce se intampla cu pielea noastra avand in vedere ca anumiti factori ce tin de acest sezon o pot afecta mai mult sau mai putin.

Iarna pielea poate suferi de anumite probleme din care cele mai des intalnite sunt roseata, uscaciunea, iritatiile ce sunt provocate in primul rand de deshidratare si temperatura scazuta. Vremea in timpul iernii ne aduce in primul rand vant uscat si rece care reprezinta un dusman direct al pielii.

Astfel suportand acest atac asupra pielii deseori simtim o stare de disconfort, de mancarime, inrosire si aparitia unor iritatii pe zonele expuse direct la frig. Aceasta problema aparent trecatoare poate nu este chiar un motiv de ingrijorare pentru unele persoane insa cu siguranta este destul de incomoda si pentru rezolvarea ei nu trebuie decat sa se acorde putin timp pentru aplicarea unor metode de ingrijire a pielii, foarte simple.

Principalii factori care afecteaza pielea in timpul iernii sunt usor de evitat daca sunt observati si luati in serios.

De exemplu, incalzirea din locuinta sau sursele de caldura (radiatoare, sobe) au efectul de a incalzi insa si de a reduce semnificativ umiditatea si astfel se evapora si umezeala din piele. Prin folosirea unui umidificator in camera se poate restabili nivelul de umiditate in limitele normale de 30-40% si astfel problema este rezolvata, pielea nu mai are de suferit, ea nu va mai fi uscata si sunt evitate si infectiile respiratorii nedorite.

Pielea este afectata de schimbarile bruste de temperatura, tonusul ei slabeste in acest fel, apar stari febrile, alergii, etc.

Iarna ca si in alt sezon este foarte importanta alimentatia bogata in vitamine si minerale. Lipsa acestora determina pielea sa arate uscata, palida, fara viata.

O baie calda este benefica pentru organism insa daca aceasta se face prea des chiar in fiecare seara poate afecta oarecum pielea, ea pierde mult sebum si devine mai uscata. O baie trebuie sa fie de 15 minute si nu trebuie uitat si faptul ca apa dura de la rubinet are un caracter oarecum daunator asupra pielii, insa nu este nociva asupra sanatatii noastre.

ingrijire piele

Apa dura are posibilitatea sa distruga celulele sanatoase de la suprafata pielii, mai ales colagenul si elastina din ele. Acest lucru este cauzat de calciul, magneziul si zincul nedizolvate din apa dura. De asemenea, mineralele nedizolvate din apa dura pot favoriza aparitia acneei, a unor inflamatii sau face pielea vulnerabila la razele ultraviolete ale soarelui.

Citește și:  Coafuri pentru păr des, elegante și în tendințele modei

Neutralizarea acestor efecte nedorite ale apei se realizeaza prin aplicarea unui gel hidratant. Foarte important in tratarea pielii este procesul de indepartare al celulelor moarte, care trebuie aplicat macar o data pe saptamana, astfel se imbunatateste si circulatia sangelui, iar pielea noua este intr-o forma mai buna, mai sanatoasa, moale si neteda. Prin respectarea acestor mici sfaturi de ingrijirea pielii pe timp de iarna se evita iritatiile, aspectul inestetic si se mentine tonusul si sanatatea pielii.

Toate aceste probleme sunt usor de evitat daca se apeleaza la cateva produse cosmetice, se creste aportul de vitamine in dieta, se acorda o atentie mai mare efectelor pe care le are asupra pielii aerul uscat si respectiv se aplica niste metode de combatere a acestora.

Cel mai simplu este sa ne schimbam dieta. Nu trebuie decat sa marim consumul de fructe, legume, branzeturi, peste, sucuri naturale proaspete care ajuta in mentinerea sanatatii pielii, dar si in cresterea rezistentei organismului.

Un alt aspect de care trebuie tinut cont iarna este sa nu folosim mai multe straturi de haine sintetice care fac pielea sa fie in imposibilitatea de a respira. Intotdeauna este recomandat sa se foloseasca lenjerie din bumbac pentru a nu impiedica sa se faca ventilatia naturala la nivelul pielii. In caz contrar corpul are de suferit, pielea devine uscata si in anumite cazuri acest lucru este semnalat prin faptul ca incepe a se exfolia. Chiar si in zona gatului daca se folosesc fulare sintetice pielea se poate usca. In rezolvarea acestei probleme de mare ajutor sunt gelurile de hidratare a pielii, cremele sau lotiunile de corp.

Inainte de a iesi afara in frig nu trebuie totusi exagerat cu aplicarea unor astfel de creme hidratante deoarece se poate ca pielea expusa direct la ger sa sufere de hipotermie. Intotdeauna cremele se aplica cu 30 minute inainte de a pleca din casa. Ideal ar fi ca tratamentul cu crema sa se aplice seara si de asemenea sa nu se foloseasca o cantitate exagerata.

Nu trebuie cumparate creme sau lotiuni de proasta calitate in dorinta de a plati mai putin, pentru ca in acest fel nu se obtine protectia de care este nevoie. Intotdeauna o crema buna va avea in compozitia ei uleiuri hranitoare, antioxidanti, vitamina A, vitamina D, vitamina E, vitamina K, minerale, peptide, ceramide. Toate acestea hranesc pielea, protejeaza vasele sanguine, cresc rezistenta pielii in fata factorilor de mediu in timpul iernii.

Toate aceste recomandari de ingrijirea pielii pe timp de iarna sunt simplu de aplicat si in acelasi timp folositoare in mentinerea starii de sanatate si frumusete dorite de fiecare dintre noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.