Una dintre cele mai bune bauturi pentru a combate raceala este ceaiul cu lamaie si miere de albine. Acest remediu pentru raceala este o bautura revigoranta si relaxanta si nu in ultimul rand delicioasa.
Pentru preparare se foloseste orice fel de ceai: verde, negru, ghimbir, iar la final se adauga lamaie si miere de albine. Se pune o lingurita de planta la o cana de apa fierbinte (temperatura de 100 grade pentru ceai negru si 80 grade pentru ceai verde). Ar trebui folosita apa plata si nu apa de la robinet deoarece daca nu este corespunzatoare ar putea strica si gustul celui mai bun ceai, indiferent de planta.
Se lasa la infuzat timp de 2-3 minute si se filtreaza. Daca se lasa planta (ceai verde, ceai negru) sa stea prea mult timp in apa fierbinte va da un gust prea amar si isi va pierde din proprietati. In cazul ghimbirului, acesta se lasa la infuzat timp de 30 minute. Apoi se filtreaza si se poate bea.
O bautura excelenta se obtine daca se amesteca ghimbir cu ceai negru.
Indiferent de alegere dupa filtrare se adauga o felie de lamaie, dar intotdeauna cand apa este calduta deoarece apa fierbinte distruge vitamina C. La fel si mierea de albine se dizolva in apa calduta, nu trebuie pusa niciodata in apa fierbinte pentru ca isi pierde proprietatile medicinale, desi este adevarat ca se dizolva mai repede. Ideal este ca ceaiul sa fie la temperatura de 40 de grade.
In timpul iernii dar si in alte perioade din an, o ceasca de ceai cu lamaie si miere de albine este pentru fiecare din noi o adevarata placere.