Argiloterapia si metodele ei de utilizare

0
173
Argiloterapia si metodele ei de utilizare

Dupa cum probabil stiti, argila este utilizata inca din cele mai vechi timpuri pentru tratamentul diverselor boli. Intrucat contine o multime de minerale, printre care fierul, calciul, magneziul sau potasiul, acest ingredient are o actiune dezinfectanta, antiseptica, remineralizanta si antioxidanta.

Tratarea pacientilor cu ajutorul argiloterapiei este asadar recomandata in multe dintre cazuri datorita celor mentionate mai sus. In plus, argila poate fi diluata in apa, poate fi administrata sub forma de comprimate sau sub forma de cataplasme, masti sau diverse tipuri de bai.

Exista doua tipuri de argila foarte folosite in tratarea pacientilor. Este vorba despre argila alba si cea verde.

Argila alba se foloseste cu precadere pentru tratamentul celor bolnavi de colite. Acestia trebuie sa tina o cura de aproximativ o luna, in care sa consume cate un pahar de apa de doua ori pe zi, in care se adauga putina argila. Totusi, trebuie sa aveti grija, intrucat puteti suferi de defecte nedorite, precum constipatia.

De asemenea, argila alba poate fi folosita si pentru inlaturarea durerilor stomacale. Si in acest caz, trebuie sa consumati cate un pahar de apa cu argila inainte de fiecare data cand doriti sa mancati. Faceti acest lucru timp de sapte zile in fiecare luna, timp de trei luni.

Nu in ultimul rand, in cazul acneelor, argila alba poate fi pusa direct pe piele, intrucat are un efect regenerator al celulelor, inlaturand problemele tenului.

Argila verde este remineralizanta si antiinflamatoare.

Mai jos va vom prezenta alte intrebuintari ale argilei, cu detalieri si cu explicatii suplimentare.

1. Argila, atat cea verde cat si cea alba reduce tenisunea arteriala. Acest lucru este posibil intrucat argiloterapia contribuie la distrugerea toxinelor din corpul nostru si detoxifiaza aproape total organismul. In acest fel, nu vom mai avea probleme cu tensiunea. De asemenea, argila actioneaza si pentru tratarea problemelor pancreatice, renale, a ulcerului si chiar pentru combaterea unor boli crunte, precum cancerul de colon si cel digestiv. Nu in ultimul rand, ea ajuta si la eliminarea viermilor intestinali.

terapie cu argila

De ce aveti nevoie pentru a beneficia de toate aceste lucruri pozitive? Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa puneti 200 de mililitri de apa si doua linguri de argila intr-o sticla mica. Dupa cateva ore, consumati lichidul, inainte de cele trei mese zilnice. Repetati acest proces timp de 21 de zile, in cazul in care problemele dumneavoastra nu sunt foarte grave, sau timp de cateva luni, daca aveti afectiuni severe.

Citește și:  Coafuri cu breton pentru femei cu parul lung si drept in 2014

2. Argila ajuta in cazul problemelor reumatice sau a altor afectiuni ale musculaturii. In timpul tratamentului, este recomandat sa se tina o dieta severa, fara carnuri, cafea, alcool sau sucuri cu acid. Alimentele care pot fi consumate sunt fructele, legumele si sucurile obtinute din pulpele celor de mai sus. La inceput, veti avea parte de scaune care vor mirosi foarte puternic, insa luati acest lucru ca pe un semn ca organismul dumneavoastra incepe sa se detoxifieze. Daca sesizati ca aveti si ameteli sau dureri de cap pentru mai mult de cinci zile de la inceperea tratamentului, atunci mergeti la un medic.

3. Argila este folosita si in afectiunile externe, precum abcese, furuncule, hemoroizi sau negi. Sub forma de cataplasma, argiloterapia presupune aplicarea unui tifon din solutie bazata pe infuzie de plante si putina argila. Se lasa pentru aproximativ doua ore, iar efectul va fi vizibil in cel mai scurt timp.

In cazul hemoroizilor, consumati trei pahare de apa cu argila inainte de fiecare masa, sau utilizati cataplasmele. Pentru tratarea varicelor, folositi baile pe baza de argila, in special la picioare.

Nu in ultimul rand, aceasta substanta poate fi utilizata si in cazul unei stari accentuate de oboseala. In acest caz, ea se aplica pe cale interna. Surplusul de radiatii la care a fost supus corpul nostru poate fi redus daca se consuma produse in care sunt introduse elemente pe baza argilei. In plus, argiloterapiile sunt benefice si in cazul cancerului.

Iata cateva sfaturi utile pentru modalitatile de preparare si de utilizare ale argilei:

  • nu folositi niciun fel de metale atunci cand pregatit argila; cel mai bine este sa utilizati o lingura de lemn
  • cel mai indicat este sa consumati ingrediente pe baza de argila in fiecare dimineata, inainte de micul dejun
  • nu aveti voie sa folositi argila deja utilizata o data
  • nu consumati argila alaturi de uleiuri si de grasimi
  • beti multe lichide in perioada in care va aflati la cura pe baza de argila
  • cataplasmele cu argila trebuie sa-si pastreze un nivel intermediar in ceea ce priveste gradul se umezeala si de uscare; ele nu trebuie tinute mai mult de trei ore inainte de a fi folosite, altfel isi vor pierde din utilitate si din prospetime, devenind aproape nefolositoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.