Argila albă, un remediu excelent împotriva acneei și a tenului gras

0
151
Mască cosmetică cu argilă albă, Foto: shamsprint.blogspot.com

Argila albă este un produs natural folosit frecvent în cosmetică datorită proprietăților deosebite asupra tenului – calmează, purifică și elimină iritațiile și inflamațiile. Este de forma unei pulberi albe care are un efect benefic supra tenului datorită mineralelor și substanțelor biologic active pe care le conține. Faptul că nu este nocivă și nici abrazivă reprezintă alte avantaje ale argilei pentru a fi utilizată în preparatele cosmetice. Se numește caolin sau argilă chinezească.

Mască cosmetică cu argilă albă, Foto: shamsprint.blogspot.com

Argila albă poate fi achiziționată din farmacii sub formă de alifii, paste, prafuri. Acestea sunt eficiente în tratamentul iritațiilor și arsurilor pielii. Beneficiile argilei albe pentru piele sunt numeroase și dintre acestea fac parte: capacitatea de curățare a tenului, proprietățile antiseptice, calmante, absorbante a impurităților, de eliminare a toxinelor, acțiunea de regenerare a epidermei, protecția pielii de atacul nociv al agenților din mediu, al poluanților, stimularea metabolismului și regenerarea celulară.

Comparativ cu alte tipuri de argilă (verde, roșie, galbenă, gri), argila albă are anumite tipuri de minerele și microelemente, sau alte concentrații ale acestora. Faptul că argila albă conține siliciul, aluminiu, silicați de calciu și magneziu, demonstrează proprietățile ei deosebite. De asemenea pH-ul ei este de 5, deci este neutru și potrivit pentru pielea persoanelor care au tenul sensibil sau cu probleme dermatologice.

Argila albă un remediu excelent împotriva acneei, Foto: smmcosmetics.com
Argila albă un remediu excelent împotriva acneei, Foto: smmcosmetics.com

Argila albă poate fi folosită în tratamentul acneei deoarece îmbunătățește aspectul tenului, tratează simptomele acestei afecțiuni ale pielii, purifică epiderma și are efect antiseptic, antiinflamatoriu și antibacterian. Argila usucă ușor tenul, absoarbe excesul de grăsime din porii dilatați, purifică țesuturile, tonifică, calmează și catifelează tegumentul.

Citește și:  Care este cel mai eficient tratament pentru acnee?

Măștile cosmetice cu argilă albă sunt recomandate pentru persoanele cu tenul gras deoarece usucă și elimină excesul de sebum, iar în plus elimină celulele moarte și albește tenul care poate avea diferite pete. Proprietățile antiinflamatorii ale argilei albe sunt excelente și acest lucru se vede după tratament, pielea rămâne curată, fină, proaspătă.

Argila albă, Foto: vogue.co.uk
Argila albă, Foto: vogue.co.uk

Argila albă este benefică și pentru păr. Are numerose săruri minerale care ajută în tratamentul părului gras, în prevenirea calviției, îmbunătățește aspectul părului, îl face mai curat și strălucitor. Proprietățile antiseptice și antibacterine fac din această argilă un remediu contra bolilor dermatologice, a mătreții, seboreei, iritațiilor scalpului. Măștile cosmetice cu argilă albă pot fi folosite de orice persoană, indiferent de tipul de păr, deoarece ajută la eliminarea mătreții, hrănesc părul și scalpul, au proprietăți absorbante, de regenerare celulară și de purificare, de combatere a vârfurilor despicate și a altor probleme ale scalpului și părului. Amestecul din argilă albă și zeamă de lămâie în cantități egale este eficient în tratamentul părului gras, purifică, satisface nevoia de minerale și alte elemente active a scalpului. Se întinde în strat subțire pe scalp și se aplică o folie de plastic pe cap, apoi se lasă să acționeze jumătate de oră. Această metodă va spori efectul terapeutic al ingredientelor folosite. Prin utilizarea argilei albe se îndepărtează praful, grăsimea, murdăria din păr și de pe pielea capului, se poate obține un păr frumos și sănătos. Folosiți o astfel de mască de păr o dată pe săptămână ca metodă de îngrijire a părului, iar rezultatele vor apărea imediat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.