Epilarea definitiva – metode

0
172
Epilarea definitiva - metode

Epilarea definitiva este o procedura relativ noua la noi in tara. Chiar daca ea a aparut in urma cu aproximativ 25 de ani, la noi este inca in dezvoltare. Oamenii sunt usor reticenti in ceea ce priveste noile tehnologii in domeniul frumusetii, dar nu resping in totalitate noile aparitii. Nu putini sunt cei care calca pragul saloanelor pentru a afla doar ce mai este nou si cu ce se mai pot rasfata. Epilatul a fost intotdeauna problema principala a femeilor. Aceasta tehnica de indepartare a parului nedorit este dureroasa si de scurta durata.

In ajutorul doamnelor a venit epilarea definitiva. Acestea nu si-au mai dorit sa mearga in fiecare luna la cosmetica pentru a suporta durerea provocata de epilarea cu ceara traditionala. Cu toate ca exista foarte multe metode prin care se elimina parul nedorit (lama de ras, ceara rece, ceara calda, epilator) cele mai multe dintre doamne prefera o metoda care nu doare, are o durata mare a cresterii firului de par si cel mai important nu este costisitoare. Din pacate, ultimul criteriu nu prea este indeplinit.

Este dureros?

Nu. Multe doamne, dar chiar si domni au spus ca epilarea definitiva, aceasta noua metoda de indepartare a firelor de par, nu este deloc dureroasa. In timpul sedintei se va simti caldura si o usoara intepatura, dar nu duce la durere. Fierele de par absorb lumina si o transforma in energie calorica.

Temperatura firelor de par va ajunge la aproximativ 70 de grade Celsius. Daca sunt multe fire ce absorb lumina in acelasi timp, durerea creste usor. Barbatii simt durerea mult mai pronuntat decat femeile pentru ca firele lor de par sunt mai groase si mai inchise la culoare.

IPL

In timpul tratamentului cu IPL (lumina intens pulsata) din cadrul epilarii definitive, foliculului pilos este distrus prin incalzirea firelor de par la aproximativ 70 de grade Celsius. Un singur tratament IPL ajuta la indepartarea a 70% din parul nedorit. Durata este insa scurta pentru ca parul reapare dupa cel mult trei luni.

Daca sedintele sunt facute „ca la carte” asa cum a fost recomandat de catre medicul specialist, se va vedea o scadere considerabila a firelor de par (intre 80 si 99%). Un tratament dureaza nici mai mult nici mai putin decat 2 ani. Da, este putin cam mult, dar merita. In timpul acestei epilari definitive, firele de par vor suferi unele modificari: vor creste mult mai incet si mult mai subtiri.

tratament IPL

In functie de zona pe care vrei sa o tratezi, medicul specialist recomanda numarul de sedinte de care ai nevoie. De exemplu, daca iti doresti sa indepartezi cu orice pret parul de pe fata (buza superioara, barba) trebuie sa stii ca vei avea nevoie de minimum 10 sedinte de IPL. Acestea nu se pot face imediat una dupa alta, ci trebuie sa astepti 30 de zile intre sedinte.

Citește și:  Stresul ne îmbolnăvește – Cum scăpăm rapid de stres?

Epilarea definitiva cu IPL te ajuta si daca vrei sa scapi de firele de par de la axila, linia bikinilor, piept, spate, etc. Pentru asta ai nevoie de cel putin 8 sedinte. Pentru ca pielea este foarte sensibila in aceste zone, durata intre sedinte trebuie sa fie de aproximativ o luna si jumatate. Te chinui in fiecare luna cu epilatorul sau cu ceara calda pe picioare? Nu mai este nevoie pentru ca sedintele cu IPL te vor ajuta cu siguranta. Pentru gambe sau coapse ai nevoie de minimum 6 sedinte, iar timpul intre ele este de trei luni.

LASER

In cazul epilarii definitive cu laser, exista un candidat considerat ideal. El trebuie sa aiba pielea foarte deschisa, iar firul de par gros si foarte inchis la culoare. Nu se accepta persoanele care au parul alb si cei care nu sunt la pubertate. De asemenea, evitati sa va faceti programare la epilarea cu laser daca ati fost la cosmetica pentru o epilare traditionala.

Trebuie sa treaca aproximativ o luna de zile intre aceste doua tipuri de epilat pentru ca firele de par sa fie in numar cat mai mare. Nu trebuie sa va prezentati la epilare definitiva daca sunteti insarcinata. S-au efectuat teste ce au in vedere influenta epilarii asupra fatului, dar nu s-a demonstrat vreo legatura intre cele doua.

Este contraindicat aceasta combinatie intre sarcina si epilare pentru ca in timpul sarcinii hormonii influenteaza pielea, iar efectele nu vor fi cele mai bune. Bronzul este si el un „dusman” al epilarii cu laser. Trebuie sa treaca aproximativ o luna de zile intre bronzat si epilat pentru ca, in caz contrar, pielea se poate arde.

Preturi

Preturile unei epilari definitive sunt cam piperate, dar merita. De exemplu, daca vrei o singura sedinta de indepartare a firelor de par de la mustata, aceasta costa aproximativ 30 de euro. Un pachet de 5 sedinte – 135 de euro, iar o sedinta dupa acel pachet costa 25 de euro.

Daca parul de pe picioare devine greu de epilat trebuie sa stii ca pentru o sedinta vei scoate din buzunar 200 de euro. Pentru un pachet de 5 sedinte – 900 de euro, iar pentru o sedinta de dupa pachet aproximativ 160 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.