Care sunt efectele pozitive si negative ale bauturii cu specific romanesc numita tuica?

0
2302
Care sunt efectele pozitive si negative ale bauturii cu specific romanesc numita tuica

Tuica este o bautura alcoolica foarte tare, specific romaneasca, realizata din fructe. In Balcani foarte populara este tuica de prune, de asemenea aceasta bautura se bea frecvent si in Serbia. Atat in tara noastra cat si la sarbi se spune ca aceasta bautura te vindeca de multe boli daca este slaba de 22-25 grade. Cand spunem acest lucru ne referim la faptul ca tuica trebuie bauta in cantitate redusa si nu in exces, in caz contrar efectul ei este negativ, poate deteriora starea de sanatate a organismului.

Tuica de prune contine o enzima ce apare si in compozitia cactusului Karroll viridis. Aceasta enzima ajuta la scaderea colesterolului si se gaseste in cantitate mare in aceasta bautura. Enzima se foloseste la fabricarea anumitor medicamente naturale ce ajuta in prevenirea atacului de cord si a arterosclerozei. Tuica contine numeroase vitamine (A, B, C, D) ce nu sunt degradate chimic daca bautura este slaba. De asemenea, pentru pastrarea acestor vitamine este bine ca tuica de prune sa nu fie fierbinte.

Efectele pozitive pe care le are tuica de prune asupra organismului

Tuica de prune ajuta in prevenirea bolilor de inima. De asemenea prin enzimele si substantele pe care le contine ajuta in prevenirea aterosclerozei si infarctului miocardic. Ajuta la scaderea colesterolului din arterele si vasele capilare coronariene. Tuica de prune trateaza anemia deoarece contine substante ce sunt benefice asupra celulelor rosii, ajuta la cresterea hemoglobinei din vasele de sange. Aceste substante din tuica se absorb la fel de repede ca si vaporii de alcool de aceea nu trebuie exagerat cu aceasta bautura, intotdeauna se bea in cantitate mica si nu in fiecare zi.

Citește și:  Importanța vitaminei D din lumina soarelui – Stimulează imunitatea

De asemenea tuica ajuta la vindecarea anemiei pentru ca are un continut semnificativ de fier. Pentru ca sa se obtina rezultatele dorite in tratamentul cu tuica este necesara o alimentatie corespunzatoare care sa mentina sanatatea organismului. Tuica de prune slaba are efect bun asupra functiilor hepatice, in tratamentul dischineziilor biliare, a afectiunilor ficatului si constipatiei.

Tuica de prune este un bun aperitiv inainte de masa, deoarece contribuie la absorbtia elementelor benefice din prune in organism. Dupa cum spun specialistii tuica de prune este buna pentru organism in cantitate mica, insa tratamentul cu tuica nu se face o perioada lunga de timp si nici nu se creste doza pentru ca se poate ajunge la alcoolism. O femeie poate servi 22-35 ml de tuica drept aperitiv, iar un barbat doar 22-50 ml tuica inainte de masa sau dupa o mancare bogata in grasimi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.