Tratamente naturiste pentru acnee, scapa de cosuri in mod natural

0
294
Tratamente naturiste pentru acnee, scapa de cosuri in mod natural

In zilele noastre nu exista persoana care sa nu se fi confruntat macar o data in viata cu acneea. Este o afectiune ce apare adesea pe fata, pe umeri, si pe piept. De cele mai multe ori ea apare la pubertate, in jurul varstei de 12-15 ani. La un moment dat, atunci cand adolescentul incepe sa realizeze faptul ca nu arata bine datorita cosurilor, se pot produce modificari in comportament. El se poate jena de aspectul lui si poate deveni o persoana anxioase cu frica de a nu fi judecat de ceilalti oameni, care sunt in viziunea lui „mai frumosi”.

Exista mai multe tipuri de acnee si anume: cea juvenila, rozaceea si cea neonatala. In cazul celei juvenile nu ar trebui sa se sperie nimeni sau sa se supere din aceasta cauza. Apare la majoritatea adolescentilor si poate dura pana in jurul varstei de 20 de ani. Desigur, ea poate sa dispara si mai repede, depinde de fiecare organsim in parte. Cea rozacee este intalnita la femeile mature, cu varsta peste 40 de ani, iar cea neonatala apare de obicei la bebelusi si nu dureaza mai mult de doua, trei luni.

Tratamente naturiste pentru acnee

In categoria naturista exista o multime de metode prin care puteti scapa de suparatoarea problema. Pentru a avea un ten frumos si luminos, sa stiti ca nu trebuie sa aruncati cu banii in stanga si in dreapta. De cele mai multe ori leacurile bunicii sunt cele mai eficiente in problemele noastre de sanatate. Ei bine, bunica are si pentru aceasta problema cateva remedii.

  1. Tratamentul cu coaja de portocala este un remediu foarte bun si te va ajuta imediat sa scapi de petele rosii de pe fata, decolteu si spate. Ai nevoie de o portocala si de putina apa. Tot ce trebuie sa faci este sa razi coaja de portocala si sa o amesteci cu apa. Aplica aceasta „pasta” pe zonele cu probleme si vei scapa de acnee cat ai zice…”portocala”.

  2. Un alt tratament ce da rezultate bune si nici nu este greu de pus in practica este cel cu lamaie. Stoarce zeama de la o lamaie intr-un pahar si cu ajutorul unui tampon de vata aplica pe cosuri sucul de lamaie. Lasa-l sa actioneze aproximativ 60 de minute, dupa care clateste-te cu apa calda. Trebuie sa repeti procedura in fiecare zi pentru a avea rezultate multumitoare.

  3. Usturoiul este unul dintre cele mai bune tratamente impotriva acneei. Exista doua tipuri de tratament, intern sau extern, depinde pe care il preferi. In cazul celui intern trebuie sa consumi cate trei catei de usuturoi pe zi, timp de 30 de zile. Medicii spun ca aceasta cura iti va ajuta organsimul sa se detoxifice si sa scapi de cosurile suparatatoare. Cealalta metoda, cea externa, consta in frecarea locului cu probleme cu un catel de usturoi crud. Din batrani se spune ca in acest fel vei scapa si de furunculi, dar si de acnee. Poti pune in aplicare aceasta metoda cu usturoi doar atunci cand stai o perioada mai mare in casa pentru ca altfel risti sa fii privit ciudat de catre ceilalti oameni datorita mirosului puternic al usturoiului.

  4. Tratamentul cu castravete ras nu este foarte cunoscut, dar este foarte eficient. Razi un castravet, il aplici pe zonele cu probleme si il lasi sa actioneze timp de maximum 20 de minute. El nu indeparteaza jenantele cosuri, ci te ajuta sa previi aparitia lor. Dupa cele 20 de minute clateste-ti fata cu apa calda si freaca-ti usor tenul cu un prosop din bumbac.

  5. Foloseste argila ca sa scapi de acnee. O poti cumpara de orice plafar si cu ajutorul ei iti faci masca. Intr-un castronel amesteci 3 linguri de argila cu apa pana iese o pasta ce poate fi usor intinsa pe zonele cu probleme. O lasi sa se usuce, dupa care o indepartezi cu ajutorul apei calde. Aceasta masca pe baza de argila se aplica de trei ori pe zi.

  6. Mastile sunt remedii foarte bune impotriva cosurilor. O alta masca ce da rezultate este cea formata din drojdie de bere si apa de trandafiri. Ce-i drept ea este mai greu de realizat pentru ca ingredientele nu se gasesc foarte usor. Drojdia de bere poate fi folosita impotriva acneei exact asa cum este cumparata din magazin ,fara sa fie amestecata cu nimic. Ai nevoie de 24 de pachete de drojdie de bere pentru o cura de 30 de zile. In prima zi, iei un cubulet si il imparti in trei parti egale. Inainte de micul dejun mananci o bucatica, inainte de pranz ce-a de-a doua, si inainte de cina ultima bucatica. Repeti acest tratament 6 zile din 7, timp de o luna de zile (de exemplu, incepi de luni si termini sambata; duminica: pauza). Se face pauza 30 de zile, dupa care se reia intregul tratament .

Citește și:  Nevralgia - boala noastra cea de toate zilele

Acneea nu poate fi tratata superficial, ci trebuie sa se schimbe ceva si in stilul tau de viata. Daca mananci gras si prajit, incearca sa renunti la aceste obiceiuri pentru ca nu vei scapa de probleme daca nu vei schimba ceva din interior. Mananca mai multe fructe si legume si fa mai mult sport. Te va ajuta cu siguranta sa arati mai bine, sa scapi de cosuri si ai mai multa incredere in propria persoana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.