Exercițiu pentru corectarea posturii corpului și a deformațiilor coloanei vertebrale – Postura semilunii

0
550
Postura semilunii, Foto: aspenchamber.org

Postura semilunii este un exercițiu foarte eficient pentru restabilirea poziției corecte a corpului și pentru corectarea aliurii coloanei vertebrale. Cei care au dureri de spate sau anumite deformații la nivelul coloanei vertebrale pot exersa postura semilunii pentru că efectele și beneficiile ei vor apărea imediat.

În plus prin acest exercițiu se redobândește verticalitatea corpului, poziția corectă a bazinului, talia subțire, tonificarea zonei abdominale. Postura semilunii are și efect terapeutic, ajută în tratamentul tulburărilor funcționale de la nivelul coloanei vertebrale. Este un mod simplu de modelare a corpului, de armonizare a acestuia, de dobândire a elasticității și flexibilității spatelui, taliei, bazinului, de a controla diferite grupe musculare.

Postura semilunii – Mod de realizare:

Tehnica este simplă dar trebuie executată corect. Stai în picioare, cu tălpile paralele, puțin depărtate la nivelul umerilor și corpul relaxat. La început trebuie să ridici mâinile deasupra capul astfel încât brațele să fie întinse și să formeze o linie dreaptă cu coloana vertebrală. Brațele nu trebuie să fie nici înclinate anterior nici posterior, deoarece în caz contrar linia imaginară formată va fi frântă și nu dreaptă.

Citește și:  Ce dieta tine Madonna si care sunt secretele ce o ajuta sa arate uimitor?

Greutatea corpului va fi susținută pe tălpile picioarelor în mod egal. Palmele se orientează spre față, iar capul va fi păstrat drept cu privirea înainte. Urmează apoi o mișcare a părții superioare a corpului spre spate, brațele întinse le lași încet pe spate, capul de asemenea îl deplasezi spre spate astfel încât să vezi vârful degetelor. Nu trebuie să forțezi zona lombară a spatelui, la un moment dat vei simți tensiune în spate deoarece prin mișcarea brațelor în acea zonă se opune puțină rezistență. Ideea este de a curba doar partea superioară a spatelui nu și zona lombară, care în niciun caz nu este bine să fie forțată.

Trebuie să înclini trunchiul cât mai mult, încet, cu mișcări lente, astfel încât să simți cum fiecare vertebră se dentesionează una câte una, pe rând. Nu trebuie să miști picioarele, se mențin drept, în poziția inițială iar întreaga greutate a corpului se lasă pe tălpi. În timpul exercițiului trebuie să respiri normal și să te concentrezi pe mișcarea înspre spate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.