Cu toții vrem să avem un păr frumos, bogat și sănătos. Pentru aceasta părul trebuie să se hrănească și de aceea este necesar să îi aplicăm tratamente cosmetice naturale. Cele mai frecvente cauze ale problemelor legate de structura firelor de păr sunt deficitul de vitamine, stresul, tulburările hormonale, vârsta. Datorită acestor motive sănătatea firului de păr dispare și astfel podoaba capilară nu mai este frumoasă.
Căderea părului a devenit o adevărată problemă pentru mulți oameni și necesitatea de a face orice pentru a avea un păr frumos este o preocupare. Degeaba se cumpără tot felul de șampoane scumpe dacă nutriția părului nu este corespunzătoare. Foarte important este ca echilibrul de vitamine și minerale din organism să fie restabilit.
Cea mai eficientă mască de păr pentru restabilirea podoabei capilare
Masca naturală din ou și ulei de ricin hrănește părul și îi îmbunătățește aspectul. În plus clătirea părului cu oțet de mere este de asemenea importantă pentru sănătatea podoabei capilare. Acest remediu poate fi folosit de persoanele care doresc hidratarea părului, eliminarea mătreții, combaterea fragilității și uscăciunii podoabei capilare, stimularea producerii de keratină, exfolierea scalpului de celulele moarte, creșterea părului, îngroșarea și consolidarea structurii firelor de păr, hrănirea rădăcinii firelor de păr.
Masca din gălbenuș de ou și ulei de ricin este simplu de realizat și trebuie aplicată măcar o dată pe săptămână. După 2 luni efectele acestui tratament se vor vedea cu siguranță. Se amestecă un gălbenuș de ou cu 2 linguri de ulei de ricin și se obține o pastă omogenă.
Aceasta se întinde pe pielea capului, iar apoi se adună părul într-un coc, se acoperă cu o folie și un prosop și se lasă să acționeze timp de jumătate de oră. După acest tratament se spală capul cu șampon și cu apă, iar la final se clătește cu apă și oțet de mere (în proporții egale). Cei care au răbdare pot sta cu această mască de păr timp de 1-2 ore.
La început prima impresie poate că nu este tocmai cea așteptată, însă efectul acestui tratament în timp cu siguranță va fi cel dorit. Uleiul de ricin trebuie să fie natural, cumpărat de la farmacie sau de la plafar. Înainte de folosirea lui, trebuie să verifici dacă nu ești alergic la uleiul de ricin.
După ce ai realizat amestecul omogen din gălbenuș de ou și ulei de ricin poți folosi o metodă de aplicare foarte simplă. Pui câte puțin pe palme și masezi pielea capului cu ele încet iar apoi întinzi și pe firele de păr (dacă dorești). Firele de păr se vor lipi între ele datorită uleiul de ricin dar nu trebuie să te alarmezi.
Continuă să masezi toată pielea capului și dacă ai părul lung aplică masca de păr doar la rădăcini nu și pe suprafața firelor de păr. După ce stai jumătate de oră cu această mască pe păr te speli cu un șampon de calitate și cu apă caldă. De obicei este nevoie să te speli de două ori cu șampon pentru ca uleiul de ricin să se ia de pe păr. Pentru a avea rezultate bune, indicat este să aplici acest tratament de 2 ori pe săptămână, timp de 2 luni. Uleiul de ricin trebuie să fie de calitate, iar tratamentul să nu fie întrerupt.
La final se clătește părul cu oțet de mere sub formă de soluție apoasă. Acesta are efect de balsam de păr și astfel podoaba capilară se va pieptăna mai ușor, va fi moale, strălucitoare, încântătoare. Părul se clătește cu apă și oțet de mare, se șterge ușor cu un prosop iar apoi se usucă liber fără a folosi feonul. Mirosul de oțet de mere va dispărea în câteva minute de la uscarea părului.
Cu puțină voință vor trece aceste 2 luni de tratament și părul va arăta mult mai sănătos iar rezultatul acestei experiențe va fi unul pozitiv. Firele de păr vor fi mai groase, mai lucioase, vărfurile nu vor mai fi despicate, părul nu va mai cădea. Nu este nimic magic în acest tratament, pur și simplu părul va fi bine hrănit și aspectul său va fi îmbunătățit. Acest tratament merită încercat!