Învață cum poți să economisești bani și să rămâi în pas cu moda

0
582
cizme gri

Cauți sfaturi să economisești bani? Uneori, este destul de simplu să faci primul pas în această direcție de economisire. Trebuie doar să fii puțin atent și organizat, pentru ca lucrurile să se miște în favoarea ta. În general, oamenii cheltuie mulți bani pe haine și de aceea nu mai reușesc să facă economii.

Dacă și tu faci asta, îți oferim în acest articol câteva modalități de a plăti mai puțin pe haine, pentru a-ți reduce din cheltuieli. De asemenea, poți afla în cele de mai jos, principalele motive și cele mai importante avantaje care i-au determinat pe mulți oameni să facă cumpărături online.

Navigare rapidă în articol:

  1. De ce sunt avantajoase cumpărăturile online?
  2. Ce lucruri cumperi, deși știi că nu-ți trebuie?
  3. Ai mai multă grijă de hainele tale
  4. Haine din garderobă pe care nu le porți niciodată
  5. Fă o listă cu ceea ce îți trebuie
  6. Cumpără încălțăminte în afara sezonului
  7. Garderoba ideală

1. De ce sunt avantajoase cumpărăturile online?

sneakersi de fintess

Îți place să cumperi haine și încălțăminte online sau să mergi la magazine? Sunt mulți oameni care preferă cumpărăturile online pentru că economisesc timp și bani. Asta este adevărat! Iată câteva avantaje ale cumpărăturilor online:

  • Este ușor și comod, pentru că poți face cumpărături din confortul casei tale
  • Nu este obositor, ca atunci când alergi prin magazine
  • Vei avea mai mult timp, pentru că nu mai trebuie să cauți o zi întreagă anumite produse în magazine, produse necesare pentru a le asorta la ținutele vestimentare
  • Poți vedea o gamă mare și variată de produse în timp scurt; poți face comparație între modele și prețuri, la produsele din diferite magazine online
  • Poți achiziționa rapid articole deosebite, de care ai nevoie pentru a le face cadou unor prieteni sau persoane dragi din familia ta
  • Ai posibilitatea și de a afla mai multe lucruri despre produse, din prezentarea acestora sau alte articole care există pe site-urile magazinelor online în secțiunea de blog
  • Dacă citești recenziile sa review-urile de la alți clienți despre anumite produse, pe care ei le-au cumpărat deja, poți fi sigur că faci o alegere bună
  • Nu mai trebuie să apelezi la un mijloc de transport, care după cum se știe poluează mediul și în plus aglomerează traficul în oraș
  • Nu mai trebuie să găsești parcare, sau chiar să plătești pentru un loc de parcare, cum se întâmplă în anumite zone centrale din oraș
  • Unele produse sunt la promoție, se vând împreună cu anumite cadouri, sau la oferte avantajoase de tip „1+1 gratis”, sau „cumperi două articole și plătești doar unul”
  • Este convenabil, rapid, ieftin, ai posibilitatea să economisești bani.

În magazinele online poți găsi mai multe produse la prețuri reduse

Pe site-uri și magazine online, ai posibilitatea de a vedea și cumpăra o gamă mai variată de produse de marcă, comercializate la prețuri reduse cu până a 50%, în afara sezonului, decât în magazinele din oraș.

De obicei, în magazinele  în care poți vedea și proba, aceste produse se vând rapid și este necesar să aștepți o perioadă, pentru ca ele să fie aduse de la depozitele respective. Pe site-urile acestor magazine, poți găsi întreaga oferă de produse, modele și mărimi. Prin astfel de cumpărături online poți să economisești bani.

2. Ce lucruri cumperi, deși știi că nu-ți trebuie?

După cum bine ai observat, strălucirea unor produse la modă (care poate într-o perioadă scurtă de timp sunt foarte populare) începe să se estompeze rapid. Există o serie de lucruri care ar trebui să dispară de pe lista ta de cumpărături, mai ales dacă vrei să economisești bani. Nu are rost să cumperi haine pe care să le îmbraci numai o dată, sau pe care nu poți să le asortezi la nimic.

Îți recomandăm să cumperi doar lucruri de care ai nevoie, pe care le poți combina și accesoriza mai ușor.

3. Ai mai multă grijă de hainele tale

sandale cu toc elegante

Probabil știi deja că spălarea în mod frecvent este cea mai rapidă modalitate de a-ți strica hainele. De aceea trebuie să ai mai multă grijă de haine, încearcă să fii mai atent cu ele, pentru a le păstra curate. De exemplu, blugii pot fi spălați mai rar. Pentru asta ai grijă unde te așezi, evită băncile murdare din parc.

Anumite articole le poți spăla cu apă rece, pentru că astfel se vor păstra mai bine. Asta funcționează în cazul hainelor sintetice, sau care sunt din materiale care se întind mai ușor. În cazul tricourilor albe, se poate folosi și un înălbitor. Spălarea la rece este la fel de eficientă ca și spălarea cu apă caldă. În ambele cazuri, spălarea se face cu atenție, nu înainte de a separa hainele și a le sorta pe culori.

Când speli puloverele, trebuie să le așezi pliate pe o suprafață plană. Dacă le pui la uscat agățate, ele se vor întinde, se vor deforma foarte mult și în plus, se vor uza mai repede. Atenție, multe articole se spală la mână, este specificat acest lucru pe eticheta produsului.

Alte sfaturi: Cumpără haine care nu necesită spălare după fiecare purtare. Alege haine confecționate din materiale care nu se șifonează rapid, care nu trebuie călcate.

Despre îngrijirea încălțămintei…

Și în cazul încălțămintei este la fel, ea trebuie îngrijită cu atenție pentru a se păstra calitatea ei în timp. Evită să calci prin noroi, să mergi pe suprafețe deformate, cu pietre și așa mai departe. Cu cât ai mai multă grijă de încălțămintea ta, cu atât ea se va uza mai puțin și mai greu.

Nu purta în fiecare zi aceeași pereche de pantofi, pentru că așa, aceștia se vor deforma mult mai rapid. Este bine să ai mai multe perechi de pantofi, adidași, pentru a-i schimba între ei. Acest lucru este valabil și pentru sandale, sau încălțămintea sport.

Păstrează încălțămintea în cutii de carton și folosește și întinzători în pantofi sau ghemotoace de hârtie pentru ca aceștia să nu se deformeze în timp. Hârtia poate fi folosită și pentru păstrarea genților.

Citește și:  Tinuta de birou

Ține cont de aceste sfaturi și vei vedea că acest lucru te va ajuta să economisești bani.

4. Haine din garderobă pe care nu le porți niciodată

bocanci din piele lacuita cu toc rosu

Dacă ai haine pe care nu le porți, renunță la ele. Iată care ar putea fi acestea:

  • Haine care nu se pot asorta la nimic
  • Articole care nu îți vin bine și care nu te avantajează
  • Produse uzate, deteriorate, care nu mai arată frumos
  • Haine prea groase, care sunt grele, care te fac să te simți inconfortabil atunci când le porți
  • Produse demodate, care arată caraghios în ziua de azi.

Hainele la care ții cel mai mult

Majoritatea avem în garderobă o serie de haine, pe care nu le mai purtăm, dar de care ne este greu să ne debarasăm. Probabil și tu ai astfel de lucruri, care îți încurcă viața, haine de care poate ești atașat, pentru că îți aduc aminte de momente sau persoane din viața ta. Poate că din acest motiv păstrezi anumite articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, care nu fac altceva decât să te încurce.

Sfatul nostru este să fotografiezi acele haine și apoi să renunți la ele, pentru că sunt lucruri care țin de trecut și nu-ți mai folosesc acum. Poți face schimb de haine cu prietenii sau cu cei din familie, astfel vei avea haine noi, pe care le vei putea purta și în plus, așa vei putea să economisești bani.

5. Fă o listă cu ceea ce îți trebuie

botine maro din piele

Fă strategii înainte de a decide să mergi la cumpărături! Pregătirea este totul. Află ce lucruri ai nevoie, pentru fiecare sezon, fii un pic mai critică atunci când vine vorba de garderoba ta. Gândește-te cum să asortezi pantofii cu îmbrăcămintea, ce lucruri trebuie să păstrezi, la ce produse ar fi bine să renunți.

Înainte de toate verifică bine toată garderoba, probează hainele pe care le ai, vezi care îți mai vin și care nu, ce haine sunt uzate, ce poți păstra și ce nu mai poți purta dintre acestea. Ai grijă să nu uiți niciun sertar, pentru că s-ar putea ca în el să existe articole de care nici nu-ți mai amintești.

Dacă ești o persoană mai neatentă, îți recomandăm să alegi produse mai suferitoare atunci când faci cumpărături. Ar trebui să renunți la încălțămintea în culori deschise și îmbrăcămintea albă sau pastelată. Mult mai bine este să investești în haine confortabile, care sunt în tonuri mai închise dar foarte frumoase, de albastru, verde, maro, gri și negru.

Optează pentru elemente de bază și accesorii (ochelari, eșarfe, bijuterii) care pot transforma complet orice ținută vestimentară. De exemplu, brățările îmbunătățesc foarte mult aspectul vestimentar și sunt recomandate pentru întâlniri importante. O brățară deosebită poate oferi ținutei o declarație fină de stil.

Ai totuși mare atenție! Asta nu înseamnă că o femeie trebuie să arate ca un brad de Crăciun. În plus, trebuie evitată greșeala de a cumpăra prea mult și prea ieftin, cum fac de obicei femeile. Asta este o modalitate să economisești bani și să ai articole vestimentare frumoase.

6. Cumpără încălțăminte în afara sezonului

bocanci cu siret din piele lacuita

În privința încălțămintei, te sfătuim să-ți revizuiești colecția de pantofi și să selectezi pe cei pe care nu i-ai mai purtat de 2-3 ani. Vei vedea că pantofii care au fost de calitate s-au păstrat foarte bine, iar cei de calitate îndoielnică s-au deteriorat doar așa, cât au stat în dulap.

Un alt sfat pe care ți-l dăm este să cumperi încălțăminte în afara sezonului. Asta este o adevărată afacere! Vei avea produse de calitate excepțională și desigur, poți să economisești bani. Este posibil să găsești produse foarte frumoase, atemporale, pe care le poți achiziționa în afara sezonului la prețuri reduse cu 30-50%.

Poți găsi pantofi, cizme, articole sport, în general produse de care au nevoie membrii unei familii. Prin urmare, așteaptă cu răbdare reducerile din fiecare an, asta fac mulți cumpărători care vor să aibă doar articole de calitate la prețuri avantajoase.

Dacă ai nevoie acum de pantofi pentru garderoba ta, îți sugerăm să alegi un magazin online în care media de prețuri este scăzută, pantofii sunt absolut minunați și foarte confortabili. Aici performanța prețurilor este grozavă, ai posibilitatea de a găsi pantofi și cizme de damă ieftine la prețuri accesibile, produsele sunt foarte bine realizate, materialele fiind de înaltă calitate. Intră pe site pentru a te convinge de asta, vei fi entuziasmat de colecțiile prezentate pe rafturile virtuale și în plus, aici ai posibilitatea să cumperi produse bune, moderne, de înaltă calitate și să economisești bani.

7. Garderoba ideală

Ce înseamnă o garderobă ideală? Acea garderobă minimalistă, care conține articole frumoase, atemporale, într-o paletă coloristică minunată, ce se asortează perfect între ele și care îți reflectă propria personalitate. Desigur, aici este vorba despre propriul gust. Garderoba trebuie să includă articole de calitate, elegante, confortabile și practice.

Învață să-ți organizezi astfel garderoba cu articole de îmbrăcăminte și încălțăminte pe care le poți combina și asorta între ele! În acest fel vei cumpăra mai puține haine și vei putea să economisești bani.

Evită să cumperi prea multe haine de brand, la modă. Mai bine optezi pentru hainele tradiționale, sau clasice, care se pot asorta mai ușor. Dacă îți plac anumite mărci, poți achiziționa cel mult două piese în fiecare sezon, sau poți cumpăra aceste piese de calitate atunci când este perioada reducerilor sau a promoțiilor.

Poți alege haine și de la anumite magazine second-hand, mai ales dacă nu sunt uzate și se potrivesc foarte bine pentru realizarea unor ținute elegante. Multe dintre aceste haine sunt de brand și chiar sunt mai bune din puncte de vedere calitativ, decât anumite haine noi, pe care le găsești în magazinele din oraș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.