Ținuta și garderoba în funcție de vârstă

0
1353
Ținute elegante la Carrie Bradshaw, Foto: funny-pictures.picphotos.net

Pentru fiecare om contează ținuta vestimentară. Cu trecerea anilor, stilul de viață se schimbă considerabil, iar tendințele modei sunt și ele din ce în ce mai intersante și impresionante. Femeile au convingerea că îmbrăcămintea exprimă felul de a fi dar și tinerețea din suflet. De aceea, de multe ori poți vedea o femeie trecută de 40 de ani care nu se îmbracă prea serios, ea are un stil elegant și sexy, atrăgător și tineresc. Prejudecățile vremii impun restricții cu privire la îmbrăcăminte, articolele vestimentare trebuie să se aleagă în funcție de vârstă (de exemplu lungimea fustei sau a rochiei), dar și culoarea hainelor sau lungimea părului.

În general, femeia care a trecut de o anumită vârstă trebuie să țină cont de anumite reguli sau stereotipuri despre haine. De exemplu, o doamnă trecută de 40 de ani nu mai are o imagine plăcută dacă se îmbracă în fustă foarte scurtă, rochie mulată mini, sau în tricouri trasparente, cu sclipici, ori inscripționate cu mesaje tipice unei adolescente. De asemenea, coafura trebuie să fie mai elegantă, părul foarte lung nu se mai potrivește unei femei ce are o anumită vârstă.

Citește și:  10 tendințe în modă pentru primăvara-vara anului 2020

O femeie de 40-50 de ani trebuie cu siguranță să se îmbrace diferit față de o tânără de 20-30 de ani, ținuta vestimentară și accesoriile fiind alese în funcție de vârstă. Stiliștii spun că îmbrăcămintea trebuie aleasă și în funcție de conformația corpului, deoarece cu siguranță o fată tânără care are mai multe kg în plus nu va arăta deloc bine în fustă scurtă sau pantaloni strâmți. De asemenea, o femeie care are peste 45-50 de ani poate să arate destul de urât în blugi și adidași, mai ales în oraș, la plimbare, ea ar trebui să țină cont de căteva reguli impuse de codul vestimentar. În caz contrar, se poate întâmpla ca persoana respectivă să fie percepută greșit de cei din jur, iar acest lucru să îi afecteze starea interioară, de spirit.

Fiecare femeie trebuie să poarte o ținută vestimentară care se potrivește situației dar și spiritului ei interior. În articol prezentăm câteva imagini cu articole vestimentare adecvate vârstei personei care le poartă.

Ținute elegante la Carrie Bradshaw, Foto: funny-pictures.picphotos.net
Moda în funcție de vârstă, Foto: theluxelife.com
Moda în funcție de vârstă, Foto: theluxelife.com
Poți fi elegantă la orice vârsta, Foto: advancedstyle.blogspot.ro
Poți fi elegantă la orice vârsta, Foto: advancedstyle.blogspot.ro
Michael Pfeiffer în rochie Dior, Foto: popsugar.com
Michael Pfeiffer în rochie Dior, Foto: popsugar.com
Moda pentru femei cu vârsta mai amre de 50 de ani, Foto: good-kovka.com
Moda pentru femei cu vârsta mai mare de 50 de ani, Foto: good-kovka.com
Îmbrăcăminte distinsă la o doamnă cu vărsta mai amre de 75 de ani, Foto: advancedstyle.blogspot.ro
Îmbrăcăminte distinsă la o doamnă cu vârsta mai mare de 75 de ani, Foto: advancedstyle.blogspot.ro
Un stil ușor extravagant dar potrivit vârstei, Foto: advancedstyle.blogspot.ro
Un stil ușor extravagant dar potrivit vârstei, Foto: advancedstyle.blogspot.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.