Cum ne afectează organismul inflamația cronică?

0
90
Cum ne afectează organismul inflamația cronică

Inflamația cronică poate afecta diverse părți ale organismului, cum ar fi articulațiile, inima sau creierul. Despre inflamația cronică se spune că este distructivă, pentru că poate crește riscul de diabet, boli de inimă, boală Alzheimer și alte probleme de sănătate. O soluție pentru prevenirea inflamației cronice este introducerea de alimente cu acțiune antiinflamatorie în dieta zilnică.

Ce este inflamația cronică și cum se poate trata

Fiecare om a suferit de inflamație în viața lui, aceasta fiind o modalitate prin care organismul încearcă a se proteja în caz de traumatism, rană, infecție, etc. În cazul unei răni, apar simptome de inflamație acută, durere, roșeață, edem. Aceste simptome trec după ce rana s-a vindecat.

Inflamația cronică însă este un proces distructiv, care se diferențiază de inflamația acută.  Cercetătorii în domeniul medical precizează diferite aspecte importante despre consecințele ei și despre importanța tratamentului aplicat la timp.

Cum se poate trata inflamația cronică?

Dieta echilibrată este esențială în tratamentul inflamației cronice. Alimentele recomandate sunt fructele și legumele, produsele bogate în fibre, minerale și vitamine, acizi grași Omega-3.

Există și remedii pentru inflamația cronică, ce se pot cumpăra de pe Internet, dintr-o Farmacie Online. Poți găsi la prețuri accesibile produse eficiente pentru reducerea inflamației, cum ar fi:

  • Produse pentru tratarea tensiunii arteriale crescute, probiotice, suplimente de acizi grași Omega-3, vitamina D și resverastrol
  • Salviasept Acut, fără zahăr, cu nanoparticule de argint și extract uscat de lichen islandez, care ajută în tratamentul afecțiunilor inflamatorii ale gâtului, care sunt cauzate de infecții bacteriene și virale
  • Tămâie Boswellia serrata cu o eficiență ridicată în refacerea mobilității articulare, reducerea durerii și a inflamației
  • Picaturile pentru ochi Vizik Allergy ce ajută la reducerea disconfortului și inflamației conjunctivitei produse de alergeni
  • Gel gingival calmant pentru erupția dentară Multi-Mam BabyDent, care ajută la calmarea durerii și ameliorarea inflamației în caz de erupție dentară la copii.

Ce boli agravează inflamația cronică

Cercetătorii arată prin studiile lor legătura dintre inflamația cronică și agravarea unor boli.

Riscul de boli de inimă

Există studii care arată importanța reducerii inflamației din corpul nostru. Prin combaterea inflamației se pot preveni bolile de inimă, atacul cerebral și accidentul vascular cerebral. Cercetătorii sugerează că inflamația cronică are un impact negativ asupra bolilor de inimă. Alți factori de risc sunt: colesterolul ridicat și hipertensiunea arterială. Acumularea de colesterol rău (LDL) în artere și vasele sanguine, duce la formarea de plăci, la dezvoltarea aterosclerozei și declanșarea unui răspuns inflamator.

Citește și:  Sindrom al hiperimunoglobulinei E - Sindrom de deficiență imunologică

Dacă un cheag de sânge blochează o arteră către creier, se produce accident vascular cerebral. Dacă un cheag de sânge blochează o arteră către inimă, va declanșa un atac de cord.

Riscul de cancer

Inflamația cronică ar putea crește riscul de cancer, spun oamenii de știință. Un studiul de pe NCBI sugerează că inflamația favorizează creșterea tumorii, răspândirea metastatică, carcinogeneza, transformarea malignă.

Și bolile inflamatorii intestinale sunt periculoase; dacă se agravează pot duce la colită ulceroasă, boală Crohn. De asemenea, inflamația hepatică crește riscul de îmbolnăvire, de boli hepatice cronice. La oamenii care suferă de hepatită C, apare o predispoziție a organismului de a produce substanțe proinflamatorii, care duc la apariția altor afecțiuni și boli.

Diabet

Există o legătură între inflamație și diabet, spun cercetătorii. Inflamația cronică produce un factor de necroză tumorală, care poate crea rezistență la insulină, la nivelul celulelor.

Boala inflamatorie pelviană

O inflamație care necesită tratament imediat este de exemplu anexita – inflamația anexelor uterine, a ovarelor și trompelor uterine, în zona genitală feminină. Anexita produce simptome de durere intensă în abdomen, leucoree mucoasă ori purulentă, iritații ale pielii, mâncărime, tulburări menstruale, greață și dureri de cap. Dacă inflamația devine cronică, pot să apară și alte simptome: letargie, dureri în abdomenul inferior, amețeli. Există și alte boli care pot agrava inflamația cronică, cum ar fi: inflamația nervilor pelvieni, varice, endometrioză.

Riscul de a suferi de inflamația anexelor uterine crește iarna, din cauza frigului. Când organismul răcește, scade imunitatea sau capacitatea de apărare a acestuia. Agenții infecțioși produc inflamație și trebuie eliminați prin medicamente antibacteriene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.