Tinctura din nuci verzi, cea mai buna sursa de iod natural

0
9871
Nuci verzi, Foto: retetepentrugatit.blogspot.ro

Stiati ca tinctura din nuci verzi este o sursa importanta de vitamine si iod? Acest preparat natural ajuta in prevenirea si vindecarea multor boli, in recuperarea organismului in perioada de convalescenta.

Nuci verzi, Foto: retetepentrugatit.blogspot.ro

Foarte multi oameni sufera de afectiuni ale glandei tiroide din cauza stresul. Majoritatea sunt diagnosticati cu hipertiroidism, o afectiune a glandei tiroide prin care aceasta produce o cantitate prea mare de hormoni tiroidieni. Acest aport semnificativ de hormoni are efect asupra metabolismului, batailor inimii, oaselor, colesterolului, digestiei si sistemului muscular, in sensul ca accentueaza functiile acestora in organism. In concluzie pot sa apara stari proaste ca de exemplu: indispozitia, oboseala, slabiciunea, transpiratia abundenta, balonarea, flatulenta, tremuraturi ale mainilor, caderea parului, scaderea in greutatea, dureri toracice, greata, voma, diaree, moleseala, batai cardiace, irascibilitate, tensiune arteriala foarte mare si altele.

Pentru a preveni astfel de simptome este nevoie de iod natural. Acesta este un medicament pentru glanda tiroida, ajuta la imbunatatirea functiilor acesteia. Principalele surse de iod natural sunt nucile verzi si fructele de mare. Deci pentru a scapa de bolile tiroidei trebuie sa consumam astfel de alimente si sa acoperim deficitul de iod din organism.

Tinctura din nuci verzi, Foto: thekitchn.com
Tinctura din nuci verzi, Foto: thekitchn.com

Tinctura din nuci verzi, o importanta sursa de iod natural

Reteta 1: se foloseste 1 kg de nuci verzi, 200 g zahar, un litru de apa si 2 litri de alcool de 70 de grade; se taie nucile verzi in bucati, se pun intr-un borcan, se toarna alcoolul si apa peste ele, se adauga 200 g zahar, se amesteca bine pana se topeste zaharul si se lasa la macerat timp de 14 zile. Dupa aceasta perioada, tinctura se filtreaza si se ia cate o lingura inainte de masa, de doua ori pe zi, timp de o luna si jumatate.

Citește și:  Scapa de durerile de gat cu lamaie

Reteta 2: se folosesc 20 de nuci verzi si jumatate de litru de votca; se taie nucile verzi, se pun intr-un borcan, se lasa la macerat timp de 3 saptamani, se filtreaza si se poate folosi. Se ia cate o lingura de doua ori pe zi, recomandat este dimineata si seara.

Proprietatile tincturii din nuci verzi:

Acest preparat este recomandat in tratamentul urmatoarelor boli: hipotiroidism, noduli tiroidieni, hipertiroidism, mastita, fibron uterin, dureri abdominale, stari de epuizare sau slabiciune, parazitoze, inflamatii ale urechii, gastrita, diabet zaharat, colita, obezitate, hipercolesterolemie, ateroscleroza, hipertensiune arteriala, boli cerebrale, boli ale cavitatii bucale, tuberculoza, leucemie, chisturi ovariene, fibron uterin si altele.

Tinctura are proprietati tonice, antibacteriene, de vindecare a ranilor, antiparazitare, antibacteriene, de normalizare a sistemului hormonal, de imbunatatire a digestiei, crestere a rezistentei corpului la radiatii, hipocolesterolemice, hepatoprotectoare si antiinflamatoare. Aceste proprietati se datoreaza substantelor active din compozitia tincturii si anume: iod natural, vitamine (B1, B2, C, E si PP), substante flavonoide, uleiuri esentiale, proteine, acizi organici, tanin, caroten, calciu, fosfor, potasiu, cobalt, magneziu si fier.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.