Extract de scoarță de pin – Un puternic antioxidant natural

0
84

Pinul este un arbore medicinal de la care se recoltează primăvara mugurii pentru sirop, dar și scoarța și rășina. Scoarța de pin are proprietăți antioxidante mai puternice decât vitaminele C și E. Are procianidine cu acțiune antioxidantă mai mare de 20 de ori decât cea din vitamina C și de 50 de ori mai mare decât cea a vitaminei E.

Antioxidanții au și flavonoide și catechine, dar și alte substanțe active importante pentru sănătatea organismului. Extractul de scoarță de pin se poate cumpăra din magazinele cu produse naturiste, de tip plafar.

Extract de scoarță de pin – beneficii

În medicina populară pinul este cunoscut ca remediu tradițional pentru răceală, alergii, tuse, infecții ale sinusurilor și ale tractului urinar. Extractul de scoarță de pin este un puternic antioxidant și are un spectru larg de acțiune. El conține picnogenol, care este un antioxidant foarte apreciat pentru proprietățile sale benefice în neutralizarea atacului nociv al radicalilor liberi.

Despre acest supliment alimentar s-a spus că este o sursă de tinerețe și longevitate.

Crește imunitatea organismului

Extractul de scoarță de pin are elemente active cu acțiune antiseptică, care ajută la combaterea infecțiilor și la creșterea imunității. Uleiul esențial din scoarța de pin are proprietăți antioxidante, antiinflamatorii și antibacteriene.

Prevenirea cancerului

Conform studiilor cercetătorilor, extractul de scoarță de pin poate ajuta în prevenirea cancerului. Cercetătorii au spus că acest extract are efect citotoxic asupra celulelor canceroase.

Extractul de scoarță de pin îmbunătățește starea generală a organismului, memoria și ajută în caz de leziuni cerebrale.

Reduce colesterolul

Acest supliment alimentar întărește inima și vasele de sânge, scade tensiunea arterială și ritmul cardiac. Extractul din scoarță de pin este utilizat în medicina populară pentru curățarea vaselor de sânge de plăcile de colesterol din sânge. Extractul împiedică procesul de oxidare nu doar depunerea colesterolului pe artere. Prin administrarea lui se reduce riscul de accident vascular cerebral și de infarct miocardic.

Previne diabetul

Extractul de scoarță de pin îmbunătățește starea de sănătate a oamenilor bolnavi de diabet, pentru că scade nivelul de zahăr din sânge.

Conform unui studiu realizat de cercetători, administrarea a 150 mg de scoarță de pin pe zi la oameni scade nivelul de zahăr din sânge de la 123 mg/dL la 106 mg/dL după o perioadă de trei luni de tratament.

Citește și:  Cum te ajută suplimentele anti-îmbătrânire să-ți menții frumusețea și sănătatea pielii?

Un alt studiu din 2015 a arătat faptul că extractul de scoarță de pin îmbunătățește circulația sângelui, are efect bun asupra vaselor de sânge, reduce umflarea picioarelor și ameliorează simptomele venelor varicoase. Tratamentul constă în administrarea de 100 mg scoarță de pin pe zi.

Osteoporoză și artrită

Pinul este folosit pentru a reduce inflamațiile articulațiilor în afecțiuni artritice și pentru a trata infecțiile pielii. Extractul de scoarță de pin crește mobilitatea și starea articulațiilor, ameliorează simptomele de osteoporoză și previne dezvoltarea acestei boli.

Este recomandat în cazuri de prostatită

Extractul de scoarță de pin este recomandat și în cazuri de prostatită. Acest supliment alimentar are l-arginină, care îmbunătățește calitatea spermei și ajută la creșterea concentrației de testosteron în organism.

Mod de folosire a scoarței de pin:

Se colectează scoarța de pin și se pune la uscat. Scoarța de pin este un excelent supliment natural. Se macină scoarța de pin uscată, se obține o pulbere și se administrează o linguriță cu puțină apă caldă de 1-2 ori pe zi, cu jumătate de oră înainte de masă. Tratamentul se face timp de 14 zile.

Extractul de scoarță de pin se poate cumpăra de la plafar.

Crema cu extract de scoarță de pin

Crema cu extract de scoarță de pin este bună pentru orice tip de piele și are efect de întinerire prin antioxidantul natural numit picnogenol. Acesta luptă împotriva atacului nociv al radicalilor liberi ce afectează sănătatea și provoacă îmbătrânirea prematură a organismului.

S-a dovedit științific că extractul de scoarță de pin are efect bun asupra colagenului, crește elasticitatea pielii, netezește tenul, ajută la combaterea ridurilor, încetinește formarea acestora. Crema cu extract de scoarță de pin oferă și alte beneficii pielii pentru că stimulează producția de acid hialuronic din țesutul cutanat. Prin folosirea ei:

  • se combat inflamațiile și se menține elasticitatea pielii
  • se previne aparția erupțiilor cutanate, alergiilor, peeling-ului
  • se combat inflamațiile și iritațiile pielii, se previne dezvoltarea acneei și rozaceei
  • se înhibă distrugerea elastinei și a colagenului (datorită unui antioxidant puternic numit picnogenol)
  • se reduc edemele, se restabilește echilibrul hidric al pielii
  • se atenuează ridurile
  • se încetinește îmbătrânirea prematură a tenului.

Extractul de scoarță de pin susține sănătatea celulelor organismului, îmbunătățește starea de sănătate a acestuia, încetinește îmbătrânirea pielii și crește longevitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.