Află care este tratamentul pentru nevroza astenică

0
773
Află care este tratamentul pentru nevroza astenică

Nevroza astenică este considerată o boală trecătoare, vindecabilă, dacă se respectă cu strictețe tratamentul ei. Pacientul care resimte tulburări de insomnie, oboseală sau astenie, dureri de cap, trebuie să facă tratament pentru combaterea simptomelor.

El trebuie să se adreseze unui medic de familie, internist și chiar unui medic psihiatru care v-a ști să descopere din trecutul bolnavului traume psihice, eventuale conflicte, necazuri, și care în primă fază trebuie înlăturate prin tratament medicamentos, fără a fi necesară internarea. Dacă starea bolnavului nu se îmbunătățește atunci se recomandă internarea la psihiatrie. Pentru acești bolnavi cu neuroastenie este important schimbarea locului de muncă, să se evite munca cu publicul, în cifre, emoțiile, stresul și încordarea.

Tratamentul medicamentos în cazul bolnavilor cu neuroastenie constă în medicamente tranchilizante, care pun creierul în repaus, iar energia nervoasă pierdută să se refacă în timp. Medicamentele au drept scop să calmeze, să stimuleaze organismul și să îmbunătățească somnul, înlăturând insomnia. Se folosesc mai ales medicamentele barbiturice.

O altă metodă de tratament pentru neuroastenici este cura de repaus, de odihnă, într-o stațiune de munte, de asemenea sunt indicate excursiile, gimnastica, masajele ușoare (hidroterapia, electroterapia), pentru redesarea stării de sănătate. Pshihoterapia constă în stabilirea unui climat de afecțiune, de înțelegere între pacient și medic și care ajută mult în vindecarea neuroasteniei bolnavului.

Citește și:  Ce leziuni ale țesutului moale pot declanșa durere în zona lombară?

Relaxarea este o altă metodă de tratament în prevenirea și combaterea nevrozei. Omul cu această afecțiune este un om nerelaxat, care nici nu știe să se relaxeze. Specialiștii consideră că o relaxare musculară bine făcută, în timp de o jumătate de oră, poate să echivaleze cu 5-6 ore de odihnă. Persoanele suferinde de nevroză trebuie îndrumate să alterneze activitatea fizică cu cea intelectuală și viceversa.

Adevărata terapie a nevrozei astenice constă în autoeducare și nu se poate realiza fără ea. Procesul de vindecare a neuroasteniei este în general încet și greoi, deoarece și creierul este un organ foarte delicat care dacă nu este la timp cruțat, își revine încet și greu.

Nevroza astenică este mai ales caracterstică indivizilor prea sensibili, tipicari de conștiincioși. Dacă conflictele lor sufletești nu sunt rezolvate, nevroza persistă și mai mult timp. Sunt puțini oameni care nu au trecut printr-o asemenea criză, printr-un asemenea impas care trebuie depășit. Este importantă prevenirea nevrozei astenice și pentru aceasta, boala trebuie depistată din timp și tratatată din fază incipientă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.