Remedii naturale pentru ochi injectați – Iată ce puteti face pentru a avea ochii limpezi

0
1254
Remedii naturale pentru ochi injectați – Iată ce puteti face pentru a avea ochii limpezi

Ochii injectați sunt o consecință a forțării ochilor, a consumului excesiv de alcool sau a oboselii. Cu sigurață ți s-a întâmplat să te trezești dimineața, să privești în oglindă și să observi că ai o pată de sânge pe albul unui ochi sau chiar la ambii. Poate că la început privești în oglindă cu groază dar apoi te calmezi pentru că realizezi faptul că ochii roșii sau firișoarele roșii de pe suprafața albului ochilor nu sunt altceva decât rezultat oboselii generale a organismului, de care suferi de ceva timp.

Această stare pe care am descris-o mai sus poate fi mai mult sau mai puțin intensă și apare atunci când vasele mici de sânge de pe suprafața ochiului se inflamează și se congestionează datorită unui aport insuficient de oxigen în cornee sau alte țesuturi care acoperă ochiul.

Anumite afecțiuni, tulburări de sănătate sau boli grave pot irita vasele de sânge și produce aspectul de ochi injectați. O dietă nepotrivită poate fi și ea un factor ce produce înroșirea ochilor, mai ales dacă persoana respectivă consumă mult alcool. Oboseala ochilor este o altă cauză a acestei afecțiuni dar și purtatul în exces a lentilelor de contact.

Fenomenul de deshidratare poate duce la aspectul de ochi injectați. De asemenea, infecțiile și alergiile pot afecta ochii și inflama vasele de sânge de pe suprafața acestuia. Anumite traumatisme sau boli de ochi (cum este glaucomul) pot avea ca rezultat înroșirea ochilor. Oamenii pot face alergii la părul de animale de companie sau la praf și astfel să aibă ochii injectați.

Citește și:  Sfaturi de îngrijire a pielii pentru prevenirea formării ridurilor

ochi injectați

Un alt factor poate fi și carența de vitamina B2 și B6, dar și lipsa de aminoacizi, de fanilamină, histidină și de lizină în organism. Acestea pot provoca congestia vaselor de sânge de pe suprafața ochilor. Dacă se acoperă acest deficit de elemente, congestia poate dispărea.

Pentru tratamentul ochilor injectați se recomandă frunzele de zmeur. Se face o infuzie din frunze de zmeur și se aplică cu ajutorul unui tifon steril sub formă de compresă pe ochi. Infuzia trebuie să fie realizată dintr-o lingură de plantă la o cană de apă fierbinte. Se infuzează timp de 10-15 minute, se lasă să se răcească, se strecoară și apoi se folosește. Se aplică pe ochii închiși, apoi se ține timp de 15 minute. Are efect calmant pentru ochii iritați și injectați.

Vitaminele din complexul B sunt recomandate în tratamentul ochilor injectați. Aceste vitamine pot fi asociate și cu un complex de aminoacizi în formă liberă, respectiv care au aminoacizi esențiali și neesențiali și care sunt un bun remediu pentru ochii cu vasele de sânge congestionate.

Vitamina A cu luteină, complexul de carotenoide și zeaxanină este un alt supliment de nutrienți ce ajută în tratamentul bolilor de ochi. De asemenea, vitamina C cu bioflavonoide sunt suplimente de nutrienți care tratează afecțiunile ochilor deoarece reprezintă aminoacizi importanți pentru combaterea radicalilor liberi și deci pentru regenerarea țesuturilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.