Află care sunt zonele reflexogene pentru tratamentul durerilor de gât

0
300

Durerea în gât poate fi ameliorată prin metode de tratament care țin de medicina convențională și de medicina tradițională. Reflexologia contribuie și ea la calmarea acestor dureri, ea vine ca o completare la alte tratamente clasice care elimină cauzele acestor simptome. Factorii care contribuie la apariția durerilor de gât sunt numeroși, dintre aceștia fac parte: infecțiile gingiilor, ale dinților, ale cavității bucale în general, răceala, gripa, etc.

Zone reflexogene pentru tratamentul durerilor de gât:

Punctul reflex al gâtului, Foto: inpuntadipiedinaturalmente.wordpress.com
Punctul reflex al gâtului, Foto: inpuntadipiedinaturalmente.wordpress.com

Caută punctul reflex al gâtului sub încheietura degetului mare de la picior și apasă ușor cu degetul arătător de la mână astfel încât să trasezi o linie orizontală de-a latul lui. Apasă pe punctul reflex al gâtului care se află în zona dintre primele două degete de la picior și realizează mișcări circulare în jurul acestuia timp de câteva secunde.
Pe partea dorsală a labei piciorului vei găsi zona reflexă a sistemului simpatic superior. Cu degetul arătător de la mâna dreaptă realizează mișcări de apăsare de la baza degetelor piciorului spre gleznă astfel încât să trasezi niște linii de-a lungul părții dorsale a piciorului între oasele metatarsiene.

Zona reflexă a splinei, Foto: wellnessforallseasons.com
Zona reflexă a splinei, Foto: wellnessforallseasons.com

Caută zona reflexă a splinei la piciorul stâng. Pentru aceasta trebuie să ții talpa piciorului stâng cu mâna stângă, iar cu degetul mare de la mâna dreaptă să apeși sub linia diafragmei. Nu trebuie să faci presiuni bruște ci ușoare, iar masajul să fie sub forma unor linii orizontale precise, paralele și realizate în aceeasi direcție. Se fac în total 4 linii paralele, distanța între ele să fie de aproximativ 1 cm. Exercițiul se repetă de câteva ori.

Citește și:  Amber - colier de chihlimbar recomandat ca remediu pentru dentitie
Zona reflexă a rinichilor și glandelor suprarenale, Foto: howcast.com
Zona reflexă a rinichilor și glandelor suprarenale, Foto: howcast.com

Pentru masajul zonei corespunzătoare glandelor renale trebuie să apeși exact sub protuberanța labei piciorului, în zona 1. Se apasă cu degetele mari de la ambele mâini și se fac mișcări circulare pe zona respectivă. Exercițiul poate dura 10-15 secunde, dar poate fi repetat de mai multe ori.

Zona esofagului, Foto: cinnamonspa.net
Zona esofagului, Foto: cinnamonspa.net

Pentru masajul zonei reflexogene a esofagului se ține piciorul întins astfel încât să se creeze o tensiune la nivelul pielii tălpii. Se apasă cu degetul mare de la mâna dreaptă pe linia diafragmei, între zonele 1 și 2, iar mișcarea se face într-un singur sens. Se repetă exercițiul de câteva ori. Efectul său este de calmare a afecțiunilor esofagului și a durerilor de gât.

Video – Scapă de durerile de gât: 

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.