Află cum poți avea unghii frumoase și o manichiură de calitate

0
466
Manichiura, Foto: swagactu.com
Manichiura, Foto: swagactu.com

Îngrijirea unghiilor necesită destul de mult timp, de aceea vă oferim câteva soluții eficiente care vă ajută să vă realizați rapid manichiura, fără a reduce din frumusețea și calitatea acesteia.

Pasta de dinți, Foto: livestrong.com
 1. Pasta de dinți oferă luciu și un aspect frumos unghiilor. Pasta de dinți ajută la întreținerea smalțului dinților dar și la curățarea unghiilor. Este suficient să aplici timp de câteva minute pastă de dinți pe unghii și acestea vor deveni mai curate, mai puternice și mai luminoase. Cu pastă de dinți poți curăța și zona din jurul unghiei dar și cea de sub unghie. Efectul este bun, prin masajul unghiilor cu pastă de dinți acestea se albesc, devin curate, fără pete și mai strălucitoare. După tratament unghiile se spală cu apă călduță.

  Ține lacul de unghii în frigider, Foto: getpeachy.com
 2. Pentru a ajuta unghiile să se usuce mai rapid poți pune lacul de unghii în frigider astfel acesta aplicat rece pe unghii se va întări destul de ușor.
  Ține unghiile în apă rece, Foto: makeupsweetheart.com

  De asemenea se poate recurge și la altă metodă, aceea de a ține unghiile puțin în apă rece (în apă cu gheață), apoi le ștergi ușor și poți aplica lacul de unghii rece, vei observa că acesta se va usca mai repede pe suprafața lor.

  Apa rece ajută la uscarea ojei de pe unghii, Foto: womendailymagazine.com

  A treia metodă este aceea de a ține unghiile cu manichiura gata într-un vas cu apă rece timp de 2-3 minute, lacul de unghii are tendința de a se usca mai repede la o temperatură scăzută.

  Usucă lacul de unghii cu aerul cald de la uscătorul de păr, Foto: legkovmeste.ru

  Pentru uscarea unghiilor se poate folosi și aerul călduț de la uscătorul de păr, se direcționează fluxul de aer spre unghii dar temperatura trebuie să fie cât mai scăzută. Dacă se alege aer foarte cald, la o temperatura mai mare, nu este bine deoarece efectul va fi invers, lacul se va usca mai greu.

  Vaselina pentru piele și unghii, Foto: vitaminov.net
 3. Folosește vaselina la îngrijirea unghiilor deoarece acest produs este foarte util și ieftin. Vaselina are efect bun asupra unghiilor și asupra pielii degetelor, înmoaie fisurile și catifelează. Cei care au unghiile uscate și fără luciu, iar pielea din jurul acestora este deshidratată, pot folosi vaselina pentru masaj și tratament deoarece astfel pielea va deveni mai frumoasă iar unghiile vor străluci. Vaselina este un bun remediu împotriva pielii uscate, este recomandată și pentru mâini și pentru picioare (pentru zona degetelor și a călcâielor unde apar frecvent mici fisuri). Se poate folosi zilnic ca produs cosmetic pentru masaj deoarece ajută la eliminarea celulelor moarte, la îmbunătățirea aspectului și culorii pielii, la hidratarea acesteia.
  Vaselina vindecă buzele crăpate, Foto: vitaminov.net

  Se recomandă vaselina farmaceutică ce are ulei mineral. Se folosește pentru masajul manichiurii, a pielii coatelor și călcâielor, a pedichiurii, zonei genunchiurilor și chiar în loc de strugurel pentru buze crăpate.

  Se aplică vaselina pe piele, dar nu pe unghie, înainte de a folosi oja, Foto: sovets.net

  Dacă se aplică puțină vaselină de jur împrejurul unghiei, apoi se dă cu ojă, lacul nu se va lipi și se va îndepărta mai ușor de pe piele (dacă ai depășit conturul unghiei și te-ai murdărit) din cauza vaselinei. Pentru ca manichiura să fie de calitate trebuie ca unghia să fie perfect curată, uscată, fără vaselină pe suprafața ei.

  Unghiile fragile și îngălbenite de la lacul de unghii se pot albi și întări cu zeamă de lămâie, Foto: evehealth.ru
 4. Nu lăsa oja pe unghii mai mult de 3-4 zile și folosește un lac de unghii de calitate superioară. Dacă ții oja pe unghii mai mult timp (ex. o săptămână) vei vedea că unghiile sunt afectate de aceasta, se descuamează, devin fragile și se îngălbenesc.
Citește și:  Manichiura - intre necesitate si rasfat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.