Află cum te poți îmbolnăvi ușor de candidoză și cum poți preveni această boală

0
434
Află cum te poți îmbolnăvi ușor de candidoză și cum poți preveni această boală

În interiorul organismului nostru există un ecosistem al cărui echilibru este foarte firav și ușor de distrus. Acesta este populat cu microorganisme ce ajută la menținerea sănătății, puterii și aspectului tânăr al corpului. Bacteriile lactice (pentru că despre ele este vorba) sunt în tractul digestiv și ajută organismul să combată agenții patogeni și bacteriile nesănătoase prin consolidarea sistemului imunitar. Dacă nu ar exista aceste bacterii, organismul ar fi mai puțin rezistent și astfel s-ar îmbolnăvi datorită agenilor patogeni și bacteriilor care pătrund în organism.

Ecosistemul din organismul nostru se menține în echilibru atât timp cât bacteriile lactice sunt în număr mai mare decât cele neprietenoase și astfel le pot opri pe acestea din urmă de a afecta starea bună de sănătate.

Din nefericire acest echilibru este distrus destul de ușor iar astfel imunitatea organismul scade. Principalii factori care afectează negativ rezistența organismului sunt: stresul, medicamentele antibiotice, alimente de tip fast-food, hormonii, compușii chimici din alimente și din mediul înconjurător.

Doar prin schimbarea stilului de viață (fără situații stresante, fără nopți nedormite, etc) dar și printr-o alimentație corespunzătoare se poate crește vitalitatea corpului. De asemenea, trebuie să fim convinși de faptul că dacă avem imunitatea organismului slăbită ne îmbolnăvim mai ușor, suntem mai vulnerabili la atacul agenților patogeni, iar în plus aceștia și bacteriile se înmulțesc mai ușor în organism. În acest fel ajungem să avem stări proaste ca de exemplu: dureri de cap, greață, vărsături, să facem alergii alimentare, să suferim erupții cutanate și alte simptome greu de suportat.

Antibioticele au fost de foarte mult timp considerate ca fiind medicamente minune deoarece ajută în vindecarea bolilor. Asfel unii oameni au ajuns să ia antibiotice și în cazuri de boli mai puțin grave cum ar fi de exemplu răceala, ceea ce nu este tocmai bine, având în vedere faptul că aceste medicamente nu omoară doar bacteriile ce au provocat boala ci și pe cele benefice din organism, din tractul digestiv.

În acest fel echilibrul ecosistemului din organismul nostru nu mai este menținut în limitele normale și astfel bacteriile care nu sunt benefice se înmulțesc și le depășesc pe cele benefice. Astfel apare Candida albicans, care este una din cele mai frecvente bacterii de acest gen și care afectează sănătatea organismului.

Citește și:  Ce trebuie să mănânci vara la micul dejun pentru a-ți menține sănătatea?

candidoza

Candida albicans apare imediat ce am luat antibiotice și ne-am modificat echilibrul chimic al organismului. Microorganismul Candida albicans se răspândește foarte repede în intestin dar și prin circulația sanguină și de acolo ajunge în jurul organelor, mai ales dacă și alimentația este necorespunzătoare, bogată în zahăr și săracă în minerale. Sunt suficiente doar două zile de tratament cu antibiotice și poți suferi de infecție cu Candida albicans astfel fiind afectat sistemul endocrin și imunitar.

Drojdiile și candida se hrănesc cu zahăr. Prin dereglarea pH-ului bacteriile prietenoase numite lactobacili nu se mai pot dezvola normal și nu mai reușesc să metabolizeze în mod normal zaharurile, astfel crește riscul înmulțirii ciupercii unicelulare Candida albicans în mediu prielnic creat, bogat în zahăr.

Candidoza apare datorită creșterii și împânzirii acestor microorganisme de Candida albicans și poate da simptome de: constipație, sindrom premenstrual, dureri de cap, slăbirea memoriei, vaginită cronică, perderea apetitului sexual, tulburări digestive, alergii alimentare, oboseală cronică, deficiențe ale sistemului imunitar, respirație urât mirositoare, arsuri gastrice persistente, schimbări de dispoziție, afte, congestie, sinusuri înfundate, dureri musculare, dureri articulare, diaree sau constipație, colită și altele.

Pentru tratamentul candidozei trebuie consolidat sistemul imunitar, normalizată digestia, distrus microorganismul Candida albicans, creat un pH alcalin în sânge și mărit numărul de bacterii benefice din tractul digetiv.

Bacteriile prietenoase sunt esențiale pentru sănătatea organismului. Ele se mai numesc și probiotice și au rol în creșterea imunității, ajută globulele albe ale sângelui să combată agenții patogeni și alte substanțe toxice, să prevină și să lupte împotriva bolilor, să normalizeze digestia, să controleze bacteriile de putrefacție din intestine, să asigure nutrienții necesari pentru formarea elementelor figurate din compoziția sângelui, să ajute la eliminarea materiilor fecale, să prevină diareea și constipația.

Probioticele se iau doar atunci când faci un tratament cu antibiotice pentru prevenirea candidozei. Ele au rolul de a sintetiza cantități importante de vitamine din complexul B și mai ales vitamina B12. Vitaminele din complexul B sunt importante pentru toate funcțiile corpului și crește rezistența organismului la infecții. De asemenea, ele sunt necesare și pentru sistemul nervos, pentru funcționarea creierului și sănătatea pielii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.