Află dacă copilul tău suferă de enurezis – actul involuntar de a urina în pat

0
264
Enurezis, Foto: sintinta.com.ar

Enurezisul este cel mai frecvent simptom urologic care apare în fragedă copilărie dar și la adolescenți. Unul din 10 copii cu vârsta până în 7 ani poate suferi de această afecțiune. Actul de a urina în pat, involuntar, nu mai apare la vârsta adultă dar poate fi frecvent la bătrânețe.

Enurezis, Foto: sintinta.com.ar

La copiii cu vârsta de până în 5 ani, pierderea de urină noaptea este destul de normală. Cauzele sunt dimensiunea mică a vezicii urinare și consumul mare de lichide. Mulți copii nu pot să rețină destulă urină întreaga noapte și de aceea au pierderi involuntare în pat.

La adolescenți deja nu mai este normal să apară actul involuntar de a urina în pat, dar dacă se întâmplă, cauza poate fi o infecție a tractului urinar și poate fi o afecțiune trecătoare. Diabetul este o altă cauză a enurezisului și necesită tratament. La adulții cu vârsta înaintată pot să apară și alte cauze cum sunt: stresul, alergiile alimentare, problemele psihice, ereditatea, deficiențele nutriționale.

Există și o predispoziție genetică la această boală la unii oameni și pe fondul unor factori de mediu, cum sunt tulburările emoționale și stresul, enurezisul se manifestă. Copiii care au tulburări de somn, dorm adânc și prea mult, pot urina în pat, mai ales dacă vezica este complet plină din cauza consumului mare de lichid. La unii copii poate să apară și o maturizare întârziată a unor structuri nervoase care țin de controlul vezicii urinare și astfel urinarea involuntară în timpul somnului este posibilă.

Citește și:  Fii cu un pas inaintea bolii! Ce analize trebuie sa faci an de an?

Pentru controlul contracțiilor vezicii urinare se recomandă suplimentele de calciu și magneziu. Aminoacizii ajută de asemenea la întărirea mușchiului vezicii urinare. Vitamina A este importantă pentru normalizarea funcției mușchiului vezicii urinare. Suplimentele de multivitamine și minerale ajută la eliminarea stresului și a stărilor nervoase. Zincul este bun pentru imunitate și îmbunătățirea funcției vezicii urinare.

Alimentația trebuie să fie bogată în nutrienți, vitamina B2, magneziu, acid pantotenic, vitamina B5, polen, spirulină, drojdie de bere. Copii care suferă de enurezis din cauza alergiilor alimentare trebuie să aibă un regim alimentar care să nu conțină ciocolată, lapte de vacă, cacao, carbohidrați, cafeină și alți alergeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.