Află proprietățile curative ale rășinei Boswellia serrata

0
1179
Află proprietățile curative ale rășinei Boswellia serrata

Arborele Boswellia serrata este de origine din India dar apare și în Europa Centrală. Are frunzele mici, florile albe și este folosit mai ales în medicina ayurvedică. Boswellia serrata este cunoscută și cu numele de rășină de Boswellia sau tămâie indiană. În scop terapeutic, de la arborele Boswellia se folosește rășina care are numeroase substanțe chimice și nutrienți ce sunt importanți pentru sănătate. Dintre acestea fac parte: limonina, famesolul, carvona, borneolul, acidul boswelic, cariofilena și geraniolul.

În medicina ayurvedică rășina Boswellia serrata este folosită pentru tratamentul unor boli și afecțiuni datorită proprietăților sale deosebite: antiinflamatoare, antiartritice, antibacteriene, antifungice, antireumatismale, antiseptice, afrodisiace, vindecătoare și de reducere a nivelului de colesterol din sânge.

Această rășină este apreciată și folosită în medicina ayurvedică, este utilizată în tratamentul bolilor articulațiilor, artritei, reumatismului, bolilor de plămâni, afecțiunilor tractului respirator, bolilor de piele, infecțiilor gastro-intestinale și altele. Acest produs natural ajută la scăderea nivelului de colesterol din sânge, la protejarea ficatului de toxine, la vindecarea rănilor, furunculelor, ulcerelor, a psoriazisului și altor afecțiuni cutanate, la ameliorarea durerilor de spate, la refacerea pereților vaselor de sânge ce au fost afectați de inflamații, la combaterea diareei, dizenteriei, obezițății.

Citește și:  Coada-zmeului (Calla palustris), planta otravitoare

Datorită proprietăților curative rășina Boswellia serrata este folosită foarte mult în medicină. Arborele este menționat în testele vechi ayurvedice și apreciat pentru calitățile vindecătoare, mai ales pentru efectul antiinflamator, antiseptic și calmant pentru durerile articulare și reumatismale.

Din punct de vedere medicinal, rășina Boswellia serrata este folosită in cazuri de artrită, gută, astm bronșic, colită ulcerativă, mușcături de șerpi, de scorpioni, crampe musculare, tuse, afecțiuni ale sistemului musculo-scheletic, inflamații, boli respiratorii, afecțiuni digestive, diaree, dizenterie, afecțiuni cardiace, ateroscleroză. De asemenea, rășina ajută la îmbunătățirea circulației sângelui, scăderea colesterolului, are efect bun asupra ficatului și vezicii biliare, este tonică pentru creier, elimină toxinele din organism, crește puterea de concentrare.

Video – Rășina de Boswellia: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.