Ai grijă de gingiile tale, astfel poți preveni pierderea dinților

0
529
Ai grijă de gingiile tale, astfel poți preveni pierderea dinților

Știați că specialiștii au constatat că 75% din populația globului este predispusă la boli ale gingiilor? Asta a fost concluzia la care au ajuns după ce au făcut anumite sondaje și studii amănunțite, părerea lor fiind că oamenii care trăiesc în țările subdezvoltate dar și dezvoltate au un risc crescut de a suferi de astfel de probleme ale gingiilor dacă nu au grijă de sănătatea lor.

Știți care este cel mai important factor pentru menținerea sănătății? Imunitatea, rezistența organismului trebuie să fie mare, deoarece în caz contrar un sistem imunitar slab produce funcționarea anormală a sistemului endocrin, pierderea de minerale și vitamine, deteriorarea sănătății corpului și a gingiilor.

Una din bolile care afectează frecvent oamenii este gingivita, aceasta trebuie tratată la timp, deoarece poate duce la paradontită, formarea tartrului și căderea dinților. Medicii stomatologi consideră că este întotdeauna mai ușor să previi bolile gingiilor decât să le tratezi.

Pentru a avea gingii sănătoase trebuie să ne periem dinții cu apă și pastă de dinți în mod corect, să folosim ața dentară și apa de gură. Periuța de dinți trebuie să fie moale, deoarece dacă este mai dură poate produce sângerarea gingiilor. Clătirea gurii cu apă sărată timp de câteva minute ajută la îmbunătățirea sănătății gingiilor. Indicat este să se clătească gura cu apă sărată după fiecare masă, astfel după 2-3 săptămâni starea gingiilor va fi mult mai bună.

Citește și:  Durerile de dinti - remedii si sfaturi

gingii sanatoase

Un bun remediu pentru gingii, este masarea acestora cu sare de mare și ulei vegetal, deoarece ajută la îmbunătățirea aspectului gingiilor și albirea dinților. Se amestecă sare de mare cu ulei de măsline în cantități egale și se freacă suprafața gingiilor cu ajutorul degetelor.

Vitamina C este importantă pentru sănătatea gingiilor dar și pentru consolidarea sistemului imunitar. Trebuie să luați suplimente de vitamine și minerale pentru creșterea rezistenței corpului.

Ceaiul verde ajută la distrugerea bacteriilor deci este bun pentru combaterea infecțiilor. Poate înlocui cu succes cafeaua, aceasta din urmă produce îngălbenirea dinților și nici nu este indicat să fie consumată în exces deoarece, are prea multă cofeină și afectează mucoasa intestinală.

Pentru prevenirea bolilor gingivale este recomandat să se utilizeze apa de gură. Se poate cumpăra de la farmacie, sau realiza o soluție de acest fel la domiciliu, un astfel de preparat fiind foarte eficient și cuprinde ingrediente naturale. Se dizolvă o linguriță de sare de bucătărie într-un pahar cu 150 ml apă călduță și se adaugă 2-3 picături de iod și un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu; se amestecă bine și se clătește gura cu această soluție. Foarte bună pentru combaterea bolilor gingivale este și sarea de mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.