Ai timp să te gândești la sănătatea ta? Cât de bine crezi că stai cu sănătatea organismului?

0
174
Sănătatea și frumusețea, Foto: solotoe-sechenie.ru

Cercetătorii au constatat că majoritatea oamenilor profund credincioși au trăit mai mult, au atins vârste înaintate ceea ce nu se poate spune despre foarte mulți oameni cu o ținută morală discutabilă. Ei spun că este important modul cum omul știe să trăiască frumos și să fie indiferent sau chiar imun la agresivitatea urâtului.

Este vorba despre a înțelege că trupul este un adăpost al spiritului și cu cât spiritul este mai bogat cu atât te simți mai bine, mai tânăr, mai vesel și mai frumos. Odată cu înaintarea în vârstă apare o stare de anxietate care afectează negativ procesele fiziologice fapt ce duce la boală sau suferință. Această anxietate constă în teama de moarte, ce este o problemă pentru unii oameni.

Dacă această dispariție este acceptată și înțeleasă ca fiind naturală, fără regrete și frică interioară, se poate scăpa de stres și de anxietatea de care spuneam mai sus, de care depinde starea de sănătate, liniștea sufletească, accelerarea ritmului îmbătrânirii organismului. În om acționează forțe de construcție și distrucție care sunt antagoniste și care au repercursiuni asupra stării de sănătate.

Cât de bine crezi că stai cu sănătatea organismului tău?

Orice dezechilibru din organism poate duce la boală sau suferință. Te întrebi probabil de ce te simți rău? Sau poate că ai anumite simptome și nu le dai atenție, ba chiar nu te gândești deloc la sănătatea ta. Când ajungi să ai deja anumite simptome este clar că boala deja s-a instalat, un dezechilibru din organism a cauzat-o. Dacă nu s-a ajuns la simptome caracteristice bolii este situația unei suferințe care apare tot pe fondul unui dezechilibru și poate fi o afecțiune de metabolism.

Cert este un lucru și anume că fiecare dintre noi trebuie să fim atenți la stilul de viață pe care îl ducem. Este foarte important să avem o alimentație echilibrată, un sistem imunitar puternic, să bem multe lichide, să dormim suficient, să ajungem la un echilibru psihic-moral și la o stare de bine.

Bolile și suferințele sunt cauzate de dezechilibrele din organism care apar datorită forțelor de distrucție accentuate de insuficienta oxigenare a celulelor, oboseala, stresul, alimentația necorespunzătoare sau insuficientă, dezechilibrul psihic, eforturile intelectuale, sistemul imunitar slab, eforturile fizice, proasta circulație a lichidelor în organism dar și de ereditatea precară.

Trebuie să acordăm o atenție deosebită alimentației deoarece în caz contrar să nu ne mirăm că ne simțim rău, că nu avem suficientă energie pentru a ne desfășura activitatea zilnică. O alimentație necorespunzătoare este un factor agresiv pentru organism. Aceasta poate duce la intoxicarea celulelor organismului, respectiv la încărcarea lor cu toxine, drept urmare organele vor depune un efort mai mare pentru restabilirea echilibrului iar treptat funcția lor slăbește.

sa mancam sanatos

Unul din factorii agresivi asupra organismului este alcoolul care este contraindicat persoanelor care au deja starea de sănătate afectată sau care au o boală sau o suferință și doresc să se vindece. Dieta necorespunzătoare poate lipsi organismul de necesarul de nutrienți, de vitamine, minerale, enzime, care mențin sănătatea. Consumul de carne în mod exagerat nu este deloc bun deoarece carnea modifică flora intestinală în floră de putrefacție astfel crește riscul de intoxicare a celulelor și apare imposibilitatea oxigenării normale a acestora.

Citește și:  Fructele de Schizandra – alegerea ideală pentru creșterea vitalității și sănătății organismului

Specialiștii în nutriție spun că cea mai nocivă este carnea afumată, sărată, conservată deoarece structura sa a fost alterată prin procesele la care a fost supusă și astfel probabilitatea de acumulare a substanțelor toxice este mai mare. Carnea congelată mult timp își modifică și ea structura și de asemenea se poate trasforma într-un aliment dăunător deci nu faceți depozite de carne în congelator. Este indicat să fie redus consumul de sare care induce un dezechilibru în metabolismul mineralelor.

De asemenea metabolismul este afectat de consumul excesiv de zahăr, acesta indiferent de forma sa prezentată de industria alimentară este un factor de risc pentru scăderea imunității și slăbirea sistemului nervos. Foarte multe organe sunt afectate de gudron, o substanță care apare în cafeaua ce a fost supusă procesului de prăjire. Cafeaua poate astfel să fie un motiv al îmbolnăvirii pancreasului, ficatului, vaselor de sânge, rinichilor și intestinelor. Grăsimile de natură animală pot deteriora sănătatea, pot fi cauza apariției multor boli și chiar a cancerului.

Proteinele în exces duc la o cantitate mare de uree în ficat, stresează rinichii, sunt un risc al dezvoltării gutei, leziunilor articulare și a altor boli. Eliminarea toxinelor este necesară pentru restabilirea stării de sănătate și se poate face prin repaus alimentar parțial, prin consumarea unui anumt fel de mâncare pe zi (ex. fructe, salate, orez fiert, cartofi copți, etc) timp de aproximativ cinci zile.

Somnul insuficient poate duce la îmbolnăvire deoarece apare un deficit de energie ce creează dezechilibre psihice și efecte nedorite asupra corpului fizic. De asemenea efortul fizic, intelectual, oboseala și stresul sunt factori agresivi asupra organismului și pot afecta sănătatea.

Gândurile pe care le avem, faptele noastre pot fi pozitive sau negative și sunt influențate de mediul în care ne aflăm, tendințele spontane, afective, trăsături ereditare, gândirea rațională și calitatea spiritului nostru. Comportamentul este stabilit prin gândirea rațională și pe cât posibil acesta trebuie să fie echilibrat.

Dacă mediul ne influențează negativ este clar că nu putem avea relații sincere cu cei din jur, apare neîncrederea, prudența, suspiciunea deoarece observăm că oamenii au devenit imprevizibili, schimbători, spun una și fac alta sau fac ceva și gândesc altceva. Realitatea cu care ne confruntăm este destul de crudă deoarece uneori nu știi cum să acționezi, dar decât să minți sau să enervezi spunând omului adevărul în față, mai bine să taci inteligent.

Starea de liniște este importantă pentru sănătate, se poate obține într-o atmosferă spirituală benefică și nicidecum într-un mediu plin de promiscuitate. Gândirea negativă și deprinderile nocive pot fi evitate prin conștientizarea lor, prin autosugestie, eliminarea factorilor cauzatori, prin înlocuirea lor cu obiceiuri pozitive, prin gânduri și fapte bune și chiar prin folosirea unor remedii care să aibă rezultate rapide și eficiente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.