Alcoolul este suportat mai greu de organism la bătrânețe

0
549

Consumul excesiv de alcool la persoanele cu vârsta înaintată nu mai este o noutate. Motivele dependenței de alcool sunt numeroase, cele mai importante sunt singurătatea, faptul că trăiesc izolate, că le-a murit cineva drag sau că nu se împacă cu gândul că au îmbătrânit. Potrivit specialiștilor alcoolul poate dăuna mai mult persoanelor în vârstă decât tinerilor.

Studiile lor arată clar acest lucru și de aceea se recomandă renunțarea la alcool la vârsta înaintată. Problemele de sănătate intervin fără discuție, deoarece majoritatea pesoanelor după vârsta de 60 de ani au anumite suferințe ce țin de sănătate și urmează tratamente cu medicamente pentru ameliorarea simptomelor acestora. Interacțiunea dintre alcool și medicamente poate dăuna foarte mult sănătății organismului.

Cu cât omul îmbătrânește devine mai sensibil, are sistemul imunitar mai slab, și organele nu mai funcționează la fel de bine ca în trecut. Ficatul nu mai rezistă la stres ca în tinerețe, este afectat de consumul de alcool, metabolismul alcoolului durează mai mult, alcoolul nu se descompune repede și de aceea și perioada de mahmureală este mai îndelungată.

Persoanele care urmează anumite tratamente cu medicamente trebuie să știe că nu au voie să consume alcool, deoarece această combinație poate fi cu siguranță în detrimentul sănătății lor. Ne referim de exemplu la medicamentele antidepresive, antibiotice, pentru insomnie, pentru inimă sau pentru scăderea tensiunii arteriale.

Alcoolul poate influența negativ efectele medicamentelor și agrava anumite probleme de sănătate. Există medicamente care nu mai au efect deloc dacă se consumă alcool, iar oamenii au tendința de a crește doza pentru a-și calma simptomele. Pe de altă parte datorită stării de euforie creată de alcool pot ajunge foarte ușor la dependență, fapt ce le distruge în timp starea de sănătate.

Alcoolul este suportat mai greu de organism la bătrânețe

Prea mult alcool în organism face rău – acesta este un studiu deja dovedit. Deși oamenii au senzația că sunt mai fericiți, mai relaxați și mai distractivi dacă beau alcool, această stare este doar de moment, pentru că dacă ei continuă să bea mai mult, mai frecvent, creierul este afectat negativ și se produce depresia.

Citește și:  Dieta preferata a actritei Nicole Kidman te ajuta sa ai un corp perfect si sanatos

Alcoolul în exces poate afecta starea de sănătate a unui organism îmbătrânit. La persoanele peste 65 de ani este indicat consumul de alcool doar ocazional pentru că ei au organismul mai sensibil ca în tinerețe și de aceea dacă beau prea mult, consecințele acestui obicei vor fi devastatoare pentru corpul și mintea lor. După o anumită vârstă rezistența la alcool scade, de aceea chiar și o cantitate mică de vin te poate face să fii deja beat.

Ficatul este mai lent, nu mai funcționează ca în tinerețe și este afectat de alcool. Studiile specialiștilor arată că alcoolul afectează mintea, capacitatea de coordonare, de aceea riscul de accidentare din cauza beției este mai mare. Un om în vârstă beat poate cădea destul de ușor, iar leziunile sunt mai grave ca în tinerețe pentru că organismul său este slăbit și oasele mai fragile. De asemenea, s-a demonstrat că alcoolul afectează creierul, provoacă insomnie, dezorientare, diminuează capacitățile fizice și mentale.

Pe măsură ce îmbătrânește, corpul se recuperează mai greu după o beție. Cu trecerea anilor organismul este din ce în ce mai slăbit, metabolismul se schimbă și recuperarea este mai îndelungată. În plus consecințele alcoolului în organism sunt greu de suportat, apar dureri de cap, dureri musculare, dureri de oase și articulații, o deficiență funcțională a celulelor nervoase, stările de nervozitate și irascibilitate, iar bolile se agravează.

Cercetătorii spun că alcoolul duce la degradarea celulelor organismului. Cu cât concentrația de alcool este mai mare în sânge, cu atât și consecințele sunt mai grave, iar starea de mahmureală este mai îndelungată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.