Alga verde Chlorella și spirulina, surse importante de aminoacizi esențiali și clorofilă

0
543
Alga spirulina, Foto: cryptonews.biz

Chlorella și spirulina sunt alge studiate de către cercetătorii în domeniul medical și fac parte din puținele specii de alge comestibile cu proprietăți antioxidante și nutriționale excelente pentru organism.

Alga Chlorella are proprietăți nutritive, detoxifiante și antioxidante pentru organism, Foto: naturallifeenergy.com

Chlorella este o algă mică care se dezvoltă în apă dulce și este bogată în clorofilă, vitamine, oligoelemente, carbohidrați și antioxidanți. Această algă are toate vitaminele din complexul B, betacaroten, vitamina A, C, E, D, K1, magneziu, calciu, fier, zinc, potasiu, fosfor. Potrivit cercetătorilor, alga Chlorella are mai multă vitamina B12 decât ficatul, deci ajută în protejarea sistemului nervos și în prevenirea tulburărilor neurologice la persoanele în vârstă. Vitamina B12 previne anemia, ajută la formarea globulelor roșii, la metabolizarea găsimilor și a carbohidraților, la creșterea memoriei și a capacității de concentrare, la asigurarea unui somn odihnitor. De asemenea, alga Chlorella are luteină și betacaroten care sunt un avantaj pentru sănătatea ochilor, pentru prevenirea degenerescenței maculare, a tulburărilor de vedere. Inozitolul din această algă este în cantitate semnificativă și ajută la detoxifiarea ficatului și la regenerarea acestui organ.

Alga Chlorella, Foto: gallery4share.com
Alga Chlorella, Foto: gallery4share.com

Clorofila din alga Chlorella este în cantitate de 10 ori mai mare comparativ cu cea din alte tipuri de alge. Acest lucru este foarte important deoarece clorofila contribuie la vindecarea și regenerarea celulelor, la neutralizarea efectelor nocive ale radicalilor liberi în organism, la stimularea aportului de oxigen la celule, la prevenirea acțiunii chimicalelor cu potențial cancerigen în corp, la reducerea inflamațiilor și a infecțiilor bacteriene, etc.

Alga Chlorella apără organismul împotriva efectelor radiațiilor ultraviolete și a intoxicațiilor cu metale grele, facilitează detoxifierea ficatului, revitalizează organismul, curăță flora intestinală, oxigenează sângele, întârzie îmbătrânirea celulară, crește rezistența organismului, consolidează sistemul imunitar. Persoanele vegetariene pot consuma această algă deoarece este comestibilă, bogată în nutrienți și o sursă importantă de proteine (care pot înlocui proteinele animale sau carnea). Proprietățile sale sunt antitumorale, antidiabetice, antiasmatice, hipotensive, antioxidante, depurative, radioprotectoare, de reducere a nivelului de colesterol din sânge, de purificare a sângelui, de oxigenare a organismului și consolidare a sistemului imunitar al acestuia. Alga este recomandată în cazuri de indigestie, artrită, diabet, boli de ficat, cancer, boli de rinichi, intoxicații cu metale grele, hipertensiune arterială, sistem imunitar slăbit, afecțiuni ale pielii și alte probleme de sănătate.

Citește și:  Bogat in acizi Omega 3 si Omega 6, somonul este perfect atunci cand tii o dieta

Alga Chlorella are efect detoxifiant puternic pentru organism, poate elimina metalele grele, micotoxinele, substanțele chimice și poate contribui la prevenirea proceselor de putrefacție și fermentație din intestine. Are o substanță numită sporopollenin care leagă metalele grele și care previne otrăvirea organismului cu insecticide, solvenți, pesticide, toxine chimice.

Spirulina
Spirulina este bogată în proteine

Spirulina este importantă pentru sănătate deoarece susține realizarea proceselor vitale în organism. Conține clorofilă, toate vitaminele din complexul B, aminoacizi, vitamina A, E și F, polizaharide, acid ascorbic, carotenoizi, enzime, acizi gama-linoleic sau o formă de acid Omega-6, substanțe fenolice, zinc, fier, mangan, cupru, seleniu, iod, calciu. Despre spirulină se spune că poate trata 70% dintre maladii.

Alga spirulina, Foto: cryptonews.biz
Alga spirulina, Foto: cryptonews.biz

Spirulina este o sursă de antioxidanți naturali care combat stresul oxidativ și reduc oxidarea peroxidică. Alga are efect benefic în acest sens și prin aportul de enzime, carotenoizi, fitocianine și alte substanțe bioactive.

Proprietățile spirulinei sunt diuretice, antioxidante, tonice și neurotonice, antiscorbutice, antireumatice, antialergice, depurative, de reducere a inflamațiilor, de eliminare a calculilor biliari și renali, de formare a colagenului, de combatere a gutei și tulburărilor endocrine. Spirulina este recomandată persoanelor care suferă de hiperglicemie deoarece reduce glicemia. Are efect bun asupra glandelor suprarenale, scade producerea de adrenalină, ajută în echilibrarea funcției glandei tiroide și normalizarea metabolismului. Efectul antitoxic al spirulinei este apreciat de specialiștii în domeniul sănătății deoarece alga stimulează eliminarea metalelor grele și a toxinelor din organism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.