Angelica chinezeasca – antiinflamatorul asiatic

0
593
Angelica chinezeasca - antiinflamatorul asiatic

Angelica chinezeasca face parte din familia angelicai si poarta denumirea Angelica Dahurica. Aceasta planta creste in Asia si este destul de populara in China, Rusia si Mongolia. Toate plantele care apartin familiei angelica contin substanta furocumarin, care are rol de crestere a sensibilitatii pielii la lumina si poate cauza dermatita.

Aceasta planta atinge inaltimi de 1-2 metri si este folosita in general pentru proprietatile sale medicinale benefice asupra organismului uman. Florile angelicai chinezesti au o culoare alb-verzuie si sunt grupate in ciorchine-umbrela, iar radacina si frunzele au o aroma puternica.

Angelica chinezeasca nu este doar floare ornamentala perena, aceasta avand efecte asupra organismului uman. Este un bun antiinflamator, hepatic, emolient, laxativ, anticolesterolemic, antispasmodic, sedativ, cu efect analgezic si vasodilatator.

Radacina florii este folosita si pentru gatit pentru ca are o aroma dulceaga distincta. Aceasta contine vitamina B12 si trateaza anemia pernicioasa, ajutand si in imbunatatirea circulatiei periferice si a vaselor obstructionate.

Angelica chinezeasca este utilizata frecvent in tratarea dismenoreei si a menstruatiilor neregulate. Totodata, asigura femeilor insarcinate sarcini lipsite de incidente si nasteri usoare. Angelica este folosita si de femeile care au menstruatie abundenta ce duce la anemie. In plus, aceasta ajuta si la protectia ficatului, oprind inmultirea bacteriilor datorita proprietatilor sale antibacteriene.

Citește și:  Descopera secretele Chinei – Dieta cu ceai Pu-erh, o bautura minune care poate inlocui cafeaua

Radacina de angelica are si veleitati in gastronomie, fiind utilizata la asa-zisa supa in patru elemente pe care o gatesc chinezii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.