Angelica, un bun remediu în tratarea afecțiunilor specifice femeilor

0
720
Angelica Sinensis, Foto: canada.harenamaris.com

Plantele medicinale sunt o parte importantă a preparatelor terapeutice folosite de medicina tradițională chineză. Una dintre aceste plante este angelica, care este folosită de femei pentru ameliorarea simptomelor sindromului premenstrual.

Angelica reprezintă o plantă selectată cu atenție de specialiștii chinezi în domeniul sănătății și apreciată pentru proprietățile sale terapeutice deosebite: carminative, antispastice, diuretice, sudorifice, aperitive, expectorante, tonice, stimulente.

Angelica Sinensis, Foto: canada.harenamaris.com

Planta are denumirea științifică Angelica sinensis și este de origine din China și Japonia. Face parte din familia Apiaceae și este cunoscută și cu numele de angelica-chinezească. Crește pe pajiștile umede sau malurile răurilor și este o plantă perenă ce poate fi înaltă de aproximativ 2 m. Are florile de culoare gălbuie sau verde-deschis, iar fructele galbene, de forme eliptice-alungite.

De la angelică se folosește rădăcina uscată, ea se vinde ca produs specific remediilor tradiționale chinezești, se poate cumpăra de la plafar. În China, planta este numită Dang Gui, iar extractul din radăcină se numește extract Dang Gui. Are un conținut bogat de fitonutrienți, antioxidanți, uleiuri volatile, vitamina B12, vitamina A, minerale (magneziu, calciu, potasiu, seleniu), acid folic.

Citește și:  Pirul-gros (Cynodon dactylon) planta ce contine amidon

În China, angelica este folosită pentru tratamentul crampelor uterine, a simptomelor ce apar la menopauză și altor afecțiuni ale femeilor. În prezent este folosită și în Occident, ea fiind un instrument pentru echilibrarea activității estrogenului, înlăturarea bufeurilor ce apar la menopauză, scăderea tensiunii premenstruale, tonifierea uterului.

Angelica este un bun remediu în cazuri de anemie și oboseală. Ajută la stimularea producerii de globule roșii și la normalizarea circulației sângelui.

Rădăcina de angelică este un ,,medicament˝ și un produs natural benefic sănătății. În China este folosită de secole pentru realizarea unor preparate tradiționale ce ajută în restabilirea și menținerea sănătății. Este frecvent utilizată pentru tratamentul următoarelor afecțiuni: hipertensiune, crampe musculare, bufeuri și alte simptome din perioada menopauzei, anemie, sindrom premenstrual, alergii, psoriazis, vitiligo, constipație, ulcer, infertilitate, dureri de articulații, dismenoree.

Această plantă ajută în tratamentul afecțiunilor femeilor dar este un bun remediu și în cazuri de ejaculare precoce la bărbați.

Video – Riscuri și beneficii ale folosirii plantei angelica sau Dang Gui. 

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.