Arborele Yohimbe (Pausinystalia johimbe) apare în suplimentele pentru culturism și viață sexuală

0
412
Arborele Yohimbe (Pausinystalia johimbe) apare în suplimentele pentru culturism și viață sexuală

Arborele Yohimbe este o specie care crește în vestul Africii. Este cunoscut și cu numele de copacul-iubirii și arborele pasiunii. În zona sa de origine se folosește scoarța arborelui pentru că este considerată un bun remediu contra impotenței.

Arborele Yohimba crește înalt de cel mult 30 m. Are denumirea științifică Pausinystalia johimbe și face parte din familia Rubiaceae. Are scoarța cu numeroase crăpături, iar coloritul ei este cenușiu-maroniu. Scoarța arborelui are substanțe chimice ca de exemplu: ajmalină, tanin, corinanteină, yohimbină, corinantină.

Aceastea explică efectul afrodisiac și energizant al acestui produs naturist. În medicina alopată se folosesc substanțe extrase din scoarța arborelui Yohimba pentru producerea unor preparate medicinale care ajută în creșterea libidoului, a nivelului de testosteron și a vindecării unor tulburări sexuale.

Ceaiul din scoarța arborelui are un gust destul de neplăcut, amar și se recomandă să fie amestecat cu acid ascorbic (sau vitamina C) pentru ca efectul său să fie mai puternic. Poate crește fluxul sanguin în țesuturile erectile, de aceea poate avea în prima fază (după ce a fost servit) un efect de excitare sexuală, de stimulare a măduvei spinării, uneori de erecții spontane. După 2 ore senzația este plăcută și relaxantă. Pentru ca ceaiul să nu dea efecte secundare de greață și vărsături este bine să se evite cafeaua și băuturile alcoolice în ziua respectivă. În caz contrar pot apărea stări neplăcute de greață și vomă.

Citește și:  Glabra (Chelone glabra), planta cu proprietati antidepresive

Scoarța Yohimbe este un remediu excelent contra impotenței, poate înlocui Viagra. Îmbunătățește performanța sexuală la bărbați și de aceea este folosită în suplimente pentru culturism și viață sexuală. În plus, aceste suplimente conțin substanțe care au rolul de a reduce riscul de hiperfuncție a sistemului nervos central.

Principala proprietate a scoarței este că are capacitatea de a crește fluxul de sânge în corpul uman, de a ajuta la îmbunătățirea circulației sanguine și astfel de a ajuta în tulburările de erecție. Multe băuturi energizante și suplimente pentru culturism conțin acest ingredient care oferă un plus de energie, o stare de bine și relaxare. Mai mult decât atât, scoarța are și capacitatea de a reduce pofta de mâncare și de a accelera metabolismul, deci ajută la scăderea în greutate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.