În prezent foarte mulți oamenii utilizează cuptorul cu microunde în bucătăria lor. Acesta se comercializeză la un preț accesibil și este ușor de folosit. Pare a fi suficient de util și de aceea oamenii achiziționează un astfel de aparat de bucătărie. Producătorii specifică avantajele întrebuințării cuptorului cu microunde, dar nu spun nimic despre faptul că este dăunător sănătății. Sunt lucruri care nu se spun și pe care dacă le aflați este posibil să vă determine să renunțați la a mai folosi vreodată acest aparat.
Cuptorul cu microunde este nociv pentru sănătatea ta!
Potrivit unui studiu realizat de doctorul Hans U. Hertel, un cercetător în domeniul alimentației, s-a ajuns la concluzia că mâncarea realizată la cuptorul cu microunde poate afecta sănătatea, deoarece are loc o modificare a nutrienților din alimente. Doctorul Hertel spunea despre forța degenerativă a acestor aparate de bucătărie, de faptul că mâncarea se va modifica și apoi fiind consumată de oameni produce schimbări în sângele acestora și astfel le afectează sănătatea. Schimbările sunt mari în ceea ce privește creșterea colesterolului, scăderea hemoglobinei și a limfocitelor. În concluzie mâncarea este modificată în cuptorul de micounde și apoi dacă este ingerată de om îi va afecta negativ sănătatea.
Radiația microundelor îți poate distruge sănătatea! Acest lucru a fost spus de către Dr. Lita Lee în cartea sa ,,Efectele radiației microundelor asupra sănătățiiˮ. Studiile au demonstrat că alimentele preparate la cuptorul cu microunde vor fi schimbate și vor conține substanțe toxice și cancerigene. De exemplu: laptele va avea substanțe cancerigene, carnea va forma dietanolamida cu efect cancerigen, glucoza și galactoza din fructele înghețate se transformă în substanțe carcinogene dacă acestea sunt supuse radiațiilor din cuptorul cu microunde în timpul procesului de dezghețare, alcaloizii din legume devin carcinogeni sub efectul cuptorului cu microunde, alimentele își schimbă nutrienții și pierd minerale importante din cauza undelor acestui aparat, etc.
Alte efecte negative ale cuptorului de microunde sunt:
- apa își pierde din proprietățile active și va avea efect rău asupra organismului;
- în timp, prin consumul de alimente preparate astfel, apar efecte secundare în organism;
- radiațiile emise de acest aparat ne pot afecta sănătatea (de exemplu pot fi în timp cauza cataractei și leucemiei), de aceea trebuie să stăm cât mai departe de el în timp ce funcționează; cercetătorii recomandă femeilor însărcinate și copiilor să evite să stea aproape de acest aparat;
- alimentele vor avea moleculele modificate și nu vor putea fi metabolizate de organism, iar mineralele și vitaminele vor fi distruse în mare parte;
- alimentele fiind supuse radiațiilor pot fi un risc al îmbolnăvirii de cancer, al înmulțirii acestor celule cancerigene în sângele persoanei respective;
- mâncarea preparată la microunde va avea un efect negativ asupra sănătății organismului, va provoca în timp probleme de memorie, de concentrare, stări emoționale proaste;
- laptele bebelușilor încălzit la microunde va avea nutrienții alterați (va avea neurotoxine și nefrotoxine) și vor afecta serios sănătatea acestora (sistemul nervos și rinichii);
Pentru a-ți proteja sănătatea este indicat să renunți la cuptorul cu microunde și să alegi metoda convențională de gătit!
Video: Radiațiile emise de cuptorul cu microunde și telefoanele mobile: