Tratamente cu ulei esențial de portocale pentru combaterea bacteriilor și creșterea imunității

0
3

Uleiul esențial de portocale este bogat în antioxidanți și reprezintă un ingredient folosit în terapiile pentru îmbunătățirea aspectului pielii. Acest ulei are acțiune benefică asupra pielii, combate bacteriile, reduce inflamațiile, detoxifică și îmbunătățește imunitatea.

Uleiul esențial de portocale se extrage prin presare la rece din coaja portocalelor dulci și se folosește în general pentru uz extern.

Ulei esențial de portocale – proprietăți și beneficii

Principalele proprietăți ale uleiului esențial de portocale sunt următoarele:

 • Are efect antiinflamator, analgezic, sedativ și antibiotic prin conținutul sau de monoterpenă β-mircenă
 • Este antiseptic, expectorant și un bun agent bronhodilatator pentru că are o monoterpenă numită α-Pinene
 • Are linalool cu efect antidepresiv, calmant, anxiolitic, analgezic, antiinflamator
 • Prin aldehide poate reduce inflamațiile pielii
 • Prin aportul de limonen poate fi un produs cu efect digestiv, antioxidant, detoxifiant, bun și pentru scăderea poftei de mâncare
 • Conține alcool geraniol care este antiseptic, analgezic, antioxidant și antibacterian
 • Are citronellol cu proprietăți antispatice, antimicrobiene, antivirale, antioxidante, antifungice, sedative, antinconvulsivante și antiinflamatorii.

Uleiul esențial de portocale în aromaterapie

Acest ulei este utilizat pentru inhalare și uz extern, aplicare și absorbție în epidermă. Acest ulei este folosit în aromaterapie și are un efect benefic asupra emoțiilor. El ajută în relaxare:

 • Îmbunătățește sănătatea psihică, fizică și emoțională
 • Reduce stresul, depresia și anxietatea.

Uleiul esențial de portocale îmbunătățește starea emoțională. Prin folosirea lui se oferă o stare de bine, se reduc spasmele musculare și se îmbunătățește și calitatea somnului.

Acest ulei esențial are compuși importanți (antiseptici, antispastici, antiinflamatori, sedativi) și oferă și alte beneficii:

 • Ajută al detoxifierea organismului
 • Are acțiune antioxidantă
 • Previne și reduce tulburările cognitive.

Uleiul esențial de portocale crește imunitatea, deoarece are efect calmant, reduce stresul, problemele emoționale. El are și acțiune antibacteriană și antivirală, deci ajută astfel și sistemul imunitar al organismului.

Aroma acestui ulei este specială și poate ajuta în lupta împotriva insectelor. El alungă prin miros muștele, păianjenii, furnicile și distruge larvele de insecte.

Ulei esențial de portocale – tratament pentru piele

Prin proprietățile sale astringente naturale, acest ulei ajută la curățarea în profunzime a pielii, la detoxifierea acesteia.

Uleiul esențial de portocale este bogat în vitamina C, astfel:

 • Ajută la creșterea producției de colagen în piele
 • Reduce inflamațiile pielii
 • Poate ameliora dermatita
 • Face pielea mai proaspătă și strălucitoare.
Citește și:  Sucul de orz verde - Proprietăți și beneficii pentru sănătate

Alte avantaje oferite de acest ulei natural:

 • Inhibă dezvoltarea bacteriilor pe piele
 • Poate combate ciupercile care duc la degradarea alimentelor.

Uleiul de portocale este bun și pentru ten, oferă mari avantaje acestuia, reduce inflamația, combate acneea și îmbunătățește aspectul pielii. Prin compoziția sa deosebită, uleiul poate purifica tenul, îl împrospătează, oferă pielii antioxidanți care îmbunătățesc sănătatea. Prin efectul antixodant se combate efectul nociv al radicalilor liberi și se previne îmbolnăvirea.

Masaj cu ulei esențial de portocale

Acest ulei este excelent pentru masaj, însă înainte de a-l folosi pe piele, el se diluează cu un ulei vegetal, precum: ulei de jojoba, ulei de migdale, ulei de nucă de cocos.

Prin masaj se obțin o serie de avantaje:

 • Se ameliorează durerea de mușchi
 • Se reduc inflamațiile musculare
 • Se oferă o stare de bine, ușor afrodisiacă.

Alte beneficii ale uleiului esențial de portocale

Conform studiilor cercetătorilor, uleiul esențial de portocale are proprietăți antioxidante puternice și poate inhiba chiar și dezvoltarea celulelor canceroase. Acest lucru este sugerat de un studiu din 2017 realizat de cercetători. Studiu explică faptul că acest ulei esențial de portocale are astfel de beneficii pentru că este bogat în limonen.

Acest produs, prin aroma sa, poate avea efect stimulant, în sensul că oferă sportivilor motivația necesară și starea de dispoziție pentru a-și continua antrenamentele. Uleiul este revigorant, are un efect bun asupra stării psihice, fizice și de sănătate.

Studiile cercetătorilor sugerează și faptul că acest ulei ar putea reduce nivelul de colesterol din sânge și ar putea ajuta și la scăderea în greutate. Aceste studii au fost realizate de cercetători pe șoareci de laborator cu diferite grade de obezitate, care au fost hrăniți cu  ulei esențial de portocale.

Uleiul esențial de protocale ameliorează și problemele digestive, cum ar fi: arsurile de la stomac și refluxul gastric.

Acest produs se poate găsi la plafar sau în alte magazinele naturiste care vând uleiuri esențiale. Dacă este expus la lumină puternică, acest ulei își pierde proprietățile. Uleiul esențial de portocale nu este indicat persoanelor care au anumite probleme de sănătate, cum ar fi: astm, epilepsie, rinită alergică, hipertensiune, psoriazis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.