Atenție! Fructele modificate genetic conțin foarte mult zahăr comparativ cu fructele naturale

0
245
Atenție! Fructele modificate genetic conțin foarte mult zahăr comparativ cu fructele naturale

Ați observat că anumite soiuri de mere, struguri, căpșuni sau alte fructe din import nu au nici gust și nici miros dar arată aproape perfect? Cu siguranță ați sesizat că roșiile, ardeii și morcovii pe care le cumpărați din supermarket-uri nu sunt produse la fel de gustoase comparativ cu legumele cultivate în grădinile țăranilor. Noi oamenii cumpăram deseori fructe modificate genetic și nici măcar nu știm acest lucru.

Acest lucru se datorează faptului că nu suntem atenți la proveniența produselor sau nu avem prea multe date despre ingredientele modificate genetic deoarece acestea ori nu sunt etichetate corect de producători, ori nu sunt vizibile prea bine spre a fi aflate imediat, mai ușor de către orice cumpărător. Pe ambalaj trebuie să fie scrisă țara de proveniență, dar și faptul că au fost utilizate ingrediente modificate genetic.

Cercetătorii sunt foarte încântați de realizările lor, cu privire la performanțele în modificarea genetică a legumelor și fructelor. Dacă am ține cont de avantajele acestor realizări și nu și de dezavantaje am putea cumpăra fără probleme astfel de produse. Din păcate noi le consumăm fără chibzuire destul de des, fără a fi conștienți de faptul că ne facem rău singuri, deteriorând sănătatea organismului nostru.

Cele mai mari riscuri pentru sănătate sunt tulburările de creștere la copii, obezitatea, tulburările hormonale, bolile degenerative. Alimentele modificate genetic ne afectează negativ imunitatea organismului, astfel riscul de îmbolnăvire crește. Prin consumul lor pot apărea tulburări la mucoasa gastrică, afecțiuni intestinale, tulburări metabolice și gastro-intestinale. De asemenea, riscul de a dezvolta alergii crește, dar și cel de infertilitate și cancer.

Citește și:  Iaurt cu fructe si seminte, un desert ideal vitaminizant si energizant

modificate genetic

Știați că fructele modificate genetic au o cantitate foarte mare de zahăr, care depășește de 30 de ori pe cea a fructelor naturale? Ei bine, fructele modificate genetic nu sunt doar atractive și cu o culoare frumoasă, au și foarte mult zahăr. Gustul lor este dulce dar au parfumul slab, nu conțin foarte multe minerale și vitamine ca fructele naturale, au un aspect îmbogățit artificial dar și o lipsă mare de nutrienți.

Brian Clement – specialist în nutriție – avertizează oamenii prin prelegerile ținute despre riscul de îmbolnăvire ce poate exista la persoanele care consumă astfel de fructe modificate genetic. Medicii spun despre predispoziția genetică a multor oameni la anumite afecțiuni, iar Brian Clement ne explică faptul că riscul poate deveni mai mare la oamenii care consumă alimente modificate genetic, au un stil de viață neadecvat și trăiesc într-un mediu nesănătos.

Potrivit acestui medic ar trebui să evităm să cumpăram fructe și legume din supermarket-uri deoarece majoritatea sunt importate și sunt tratate cu substanțe care le accelerează creșterea și le aduc o îmbunătățire artificială dar care, pe de altă parte, le atrofiază calitățile și proprietățile nutriționale (ce sunt importante pentru organismul uman).

Ideea este să fim mult mai atenți la ce alegem să mâncăm, să cumpăram fructe și legume sănătoase, produse naturale, bio, din piețe sau de la producători autohtoni de încredere. Trebuie evitate fructele și legumele din import, produsele din porumb (popcorn), chipsurile de cartofi, produsele din soia, ciocolata și produsele de patiserie care au soia, guma de mestecat, laptele praf, înghețata și altele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.