Atentie unde tineti medicamentele, pentru a preveni otravirea copiilor!

0
124
Atentie unde tineti medicamentele, pentru a preveni otravirea copiilor!

Oamenii in general lasa de multe ori neglijent medicamentele ori pe raft, ori pe masa, ori pe dulapiorul din baie sau in alte locuri la indemana copiilor. Pentru a preveni otravirea copiilor, medicamentele trebuie tinute departe de ei, in locuri sigure.

Medicii ne avertizeaza ca sunt multe cazuri de intoxicatii cu medicamente la cei mici, deoarece copiii pot confunda pastilele colorate cu bomboanele si astfel le inghit accidental sau din curiozitate. Cand se intampla astfel de incidente este clar ca sanatatea lor este afectata negativ si se ajunge la intoxicatii grave, chiar la otravirea acestora.

Cei care au copii trebuie sa ii protejeze de astfel de incidente, sa fie atenti unde pun medicamentele deoarece, dupa cum am spus mai sus, acestea pot deveni periculoase pentru cei mici daca sunt inghitite chiar si in cantitate mica.

Nu este suficient sa ai in vedere faptul ca medicamentele sunt toxice pentru copii si sa le pui doar tu ca mama intr-un loc sigur. Trebuie sa vorbesti cu toti membrii familiei (tata, bunic, bunica, matusa, unchi, etc) si chiar cu copiii, sa-i atentionezi in legatura cu manipularea medicamentelor si folosirea acestora in conditii de siguranta.

Citește și:  Corporatiile au admis ca telefonul mobil poate provoca leziuni pe creier

Daca este necesar, in familiile in care copiii sunt mai poznasi si foarte curiosi, medicamentele trebuie tinute intr-un dulap incuiat.

In cazul in care anumite medicamente trebuie tinute la frigider pentru a nu se degrada, ele pot fi puse pe un raft separat, intr-un colt care nu este accesibil copiilor, pot fi acoperite, sau puse intr-o cutie care este dificil de deschis.

De asemenea este foarte important sa nu aruncati medicamentele (care sunt expirate ca termen de garantie sau care nu va mai sunt necesare) oriunde, la intamplare, deoarece ar putea otravi cainii comunitari sau pot ajunge in mana altor persoane (copii care sunt pe afara).

Nici in apa raurilor nu este bine sa fie aruncate, pentru ca afecteaza grav pestii si provoaca poluarea mediului, dupa cum spun specialistii. Daca sunt aruncate oriunde afara, acestea duc la poluarea solului. Cel mai bine este sa fie predate farmacistilor, care stiu ce sa faca cu astfel de deseuri. Daca vi se pare dificil de a merge la o farmacie, nu mai ramane decat sa le amestecati cu nisip, sa le puneti intr-o punga etans si sa le aruncati la pubela.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.