Atunci când plângi nasul se înfundă pentru că lacrimile se scurg și în nas

0
927
Atunci când plângi nasul se înfundă pentru că lacrimile se scurg și în nas

Întotdeauna când plângi îți curge și nasul. Acest lucru se întâmplă deoarece lacrimile se scurg și în nas prin pasaje sau canale nazolacrimale. Nu este vorba despre o reacție alergică ci doar de lacrimile care se scurg pe obraji dar și în nas.

În cazuri rare, la unii copii se poate întâmpla ca aceste canale lacrimale să fie blocate sau subdezvoltate și de aceea se spune că este cazul unor probleme anormale de structură a feței și a craniului.

În general o infecție poate produce blocarea canalelor nazolacrimale și în același timp apare și inflamația sau edemul. În cazuri patologice poate să apară și complicații datorită unor tumori sau chisturi formate în aceste zone.

Principalele simptome care apar datorită blocării canalelor lacrimale sunt durerea, vederea încețoșată, umezirea ochilor, lăcrimarea excesivă, formarea mucusului, umflarea colțului interior al ochiului, producerea unor infecții și inflamații repetate.

Pentru tratamentul infecției se folosesc medicamente antibiotice sub formă de picături pentru ochi. Infecția se poate depista prin apariția secreției ca un mucus de culoare albicioasă-gălbuie la ochi.

persoana care plange

Pasajul nazolacrimal permite trecerea lichidului lacrimal din colțul interior al ochiului în nas, unde o parte se pierde pentru că se evaporă, iar restul umezește mucoasa nazală mai mult sau mai puțin în funcție de cantitatea acestuia. Dacă este în exces apare senzația de curgere a nasului. Lacrimile ajută la lubrefierea globului ocular dar și la curățarea ochiului, dar după ce au loc aceste procese ele se scurg prin punctele lacrimale de la nivelul colțului pleoapelor.

Citește și:  Idei de machiaj de Crăciun – Tendințe de machiaj pentru iarna 2018-2019

Dacă apare o obstrucție a canalelor nazolacrimale, se produc anumite simptome, care arată o astfel de situație anormală, care poate trece neobservată la naștere.

Înroșirea ochiului, curgerea lacrimilor din colțul interior al ochiului pe obraz, apariția unei secreții gălbui sau a unui mucus la nivelul ochiului sunt semne clare a unei asemenea probleme de la canalele nazolacrimale, de la un ochi sau de la ambii ochi.

La copiii cu vârsta de un an dacă este observată obstrucția canalului nazolacrimal de către medic nu trebuie lăsată așa, o astfel de problemă se poate rezolva mai ușor și uneori trece de la sine prin masaj special al sacului lacrimal.

În anumite cazuri se aplică sub anestezie un sondaj al canalului nazolacrimal, spălarea acestuia și rezolvarea anomaliei. Prin acest procedeu nu rămân semne exterioare care să afecteze chipul copilului și nici nu se va produce o stare de disconfort mare care să-i creeze indispoziție. În cazuri grave medicul recurge la intervenția chirurgicală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.