Autotest pentru alergii alimentare – Află care alimente îți fac rău și trebuie eliminate din dietă

0
248
Autotest pentru alergii alimentare – Află care alimente îți fac rău și trebuie eliminate din dietă

Dacă observi că te simți rău după ce consumi anumite alimente, există o soluție simplă de identificare a alergiilor alimentare, cu ajutorul ei poți elimina din dietă alergenii. Intoleranța organismului la anumite alimente se poate depista printr-un test care arată clar faptul că se produce așa ceva. Și tu ca și mulți oameni poți suferi de alergii alimentare și de aceea este important să știi care alimente sunt suspecte, pentru a putea să le eviți.

Recunoașterea alergiilor alimentare nu este dificilă deoarece ele se manifestă prin simptome specifice de oboseală, greață, diaree, balonare, mâncărime pe piele sau urticarie, umflarea buzelor și a limbii, tuse, senzație de nas înfundat, colici, dureri abdominale, vomă, flatulență. Sistemul imunitar al organismului reacționează la anumite substanțe din alimente, la așa numiții alergeni și intoleranța apare ca o tulburare a metabolismului.

Din categoria alimentelor care produc cele mai multe intoleranțe și alergii fac parte: grâul, nucile, ouăle, laptele de vacă, orzul, secara, ovăzul, soia, roșiile, citricele, susanul, crustaceele, peștele.

La persoanele în vârstă poate să apară mai ales intoleranță la lapte din cauza modificărilor mucoasei gastro-intestinale și modificărilor funcționale ale ficatului, pancreasului și vezicii biliare, datorită procesului de îmbătrânire a organismului. Astfel de alergii produc stări rele, de dureri abdominale, diaree sau constipație.

Autotest pentru alergii alimentare

Cel mai simplu test prin care poți verifica dacă ai o reacție alergică la un aliment consumat este măsurarea ritmului pulsului. După ce mănânci acel aliment, la aproximativ 20 de minute, stai relaxat pe un scaun și cu ajutorul unui ceas cu secundar îți iei pulsul. Bătăile se numără timp de un minut. La persoanele adulte pulsul trebuie să fie de 60-100 bătăi/ minut. La copiii cu vârsta mai mică de 10 ani pulsul trebuie să fie de 70-120 bătăi/ minut. La copiii cu vârsta peste 10 ani pulsul trebuie să fie de 60-100 bătăi/ minut.

Citește și:  Fii cu un pas inaintea bolii! Ce analize trebuie sa faci an de an?

În general o alergie alimentară se manifestă printr-o reacție destul de rapidă după ce alergenul din aliment a ajuns în organism. Primele stări neplăcute apar la câteva secunde sau 10-20 de minute. În anumite cazuri, reacțiile sunt foarte grave, de disconfort sever, ele depind și de cantitatea de substanță alergenică care a fost consumată.

La unele persoane astfel de alergii alimentare dispar dar din păcate se dezvoltă treptat boli greu de suportat, cum sunt: astmul, rinita alergică, febra fânului, anumite eczeme.

Orice persoană poate fi alergică la cel puțin un aliment, de aceea este important să se facă testul pentru alergii și să se evite produsele care fac rău organismului. În general pulsul unei persoane crește după ce aceasta a consumat un aliment la care este alergic. Testul verificării ritmului pulsului (se ia pulsul la încheietura mâinii) se face și înainte de a mânca un aliment și la 20-30 minute după consum.

Se poate face un jurnal cu alimentele la care apare intoleranța și astfel se va ști singur că acestea trebuie eliminate din dieta zilnică. Simptomele de oboseală, dureri abdominale și dureri de cap nu apar imediat dar pot semnala anumite alergii alimentare. Lipsa de energie și obezitatea sunt rezultatul supraalimentării și a unui nivel redus de glucoză în sânge.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.