Băile cu sare de mare calmează durerile de artrită

0
734
Băile cu sare de mare calmează durerile de artrită

Oamenii merg vara la mare, acesta fiind un mod plăcut de a-și petrece concediul. Având în vedere acest lucru, ei trebuie să profite de avantajele pe care le oferă apa de mare pentru organism. Cei care nu au posibilitatea de a ajunge la mare din diferite motive, pot face băi cu apă și sare de mare la domiciliu, pur și simplu amestecănd cele două ingrediente în cadă.

Băile cu sare de mare sunt foarte sănătoase pentru organism. De aceea nu trebuie decât să dizolvați o cantitate de sare de mare (100-300 g) în apă caldă și apoi să stați o perioadă de timp pentru a beneficia de efectele benefice ale acesteia. Sarea de mare conține iod și ajută la echilibrarea pH-ului din țesuturi și din sânge, astfel ajută la ameliorarea durerilor de artrită, a inflamațiilor care apar în cazul acestei afecțiuni.

Proprietățile apei de mare sunt apreciate din punct de vedere terapeutic, medicinal, cosmetic, dar mai mult decât atât, sarea de mare ajută și la scăderea în greutatea. Pentru a face un tratament în scopul pierderii în greutatea se amestecă 500 g sare de mare în apa caldă de baie. Se stă aproximativ 25 minute, se repetă tratamentul în fiecare zi, timp de o lună.

Băile cu sare de mare

Deoarece are efect asupra tensiunii arteriale, contribuind la scăderea valorii acesteia, medicii specialiști cardiologi recomandă astfel de băi cu sare de mare persoanelor care suferă de afecțiuni de inimă sau circulatorii. Apa cu sare de mare îmbunătățește starea vaselor de sânge, facilitează absorbția de oxigen în sânge, celule, țesuturi, ajută organismul să-și regleze temperatura, consolidează sistemul imunitar.

Citește și:  Aceste remedii sunt eficiente pentru combaterea celulitei – Află cum poți avea pielea frumoasă!

Băile cu sare de mare te scapă de oboseală, stări de nervi, de stres, de energia negativă din corp (care s-au acumulat în exces în organism și ne afectează sănătatea). Apa de mare are efect bun asupra corpului, normalizează sistemul endocrin și ajută organismul să lupte împotriva bolilor. De asemenea are efect benefic asupra creierului, crește capacitatea de învățare și memoria, relaxează, vindecă afecțiunile de la nivelul pielii și a unghiilor.

Apa de mare îmbunătățește circulația sângelui, ajută în procesele de vindecare a diferitelor afecțiuni tegumentare, ajută la regenerarea celulelor și a țesuturilor, ajută la scăderea în greutate, la întinerirea și creșterea elasticității pielii, deci la eliminarea efectelor neplăcute ale celulitei. Are și efect dezodorizant, înmoaie pielea și bătăturile, ajută la eliminarea celulelor moarte, elimină toxinele din organism și îmbunătățește metabolismul.

Efectul terapeutic al sării de mare este extraordinar, de aceea trebuie folosită destul de des, ea nu face decât să îmbunătățească starea de sănătate a organismului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.