Metode eficiente care nu trebuie să-ți scape și care te vor ajuta să previi cancerul de piele

0
1996
Metode eficiente care nu trebuie să-ți scape și care te vor ajuta să previi cancerul de piele

Cancerul de piele este una din cele mai frecvente tumori din ultimii ani și numărul de cazuri continuă să crească. Această boală apare întâi în zona feței, pe frunte sau la buze, și are aspectul unor mici ulcerații care în loc să se vindece se agravează și sângerează. Astfel de ulcerații se pot dezvolta din alunițe de aceea, mare atenție cu astfel de formațiuni ale pielii și cu expunerea lor la soare.

Există trei tipuri de cancere cutanate și anume carcinomul bazocelular, melanomul multiplu și carcinomul spinocelular. Cel mai întâlnit la pacienți este carcinomul bazocelular, acesta se produce în stratul bazal al pielii. Dacă apare pe față, piept și regiunea superioară a trunchiului iar eczemele sunt solzoase și înconjurate de cercuri albicioase sau perlate este vorba despre un carcinom superficial. Dacă eczemele sunt roz sau sidefii și sunt pe pielea expusă la soare, pe față și gât, poate fi un carcinom nodular. Dacă cicatricele sunt albicioase, gălbui, cu aspect ceros și puțin umflate este vorba despre un carcinom bazocelular de altă natură.

Metode eficiente care nu trebuie să-ți scape și care te vor ajuta să previi cancerul de piele:

Prevenirea cancerului de piele se face prin limitarea expunerii la soare mai ales la acele ore ale zilei când radiațiile solare sunt foarte puternice. Dacă faceți parte dintre persoanele care aveți anumite formațiuni ale pielii de tipul alunițelor, pistruilor, petelor de diferite mărimi și negilor este indicat să nu vă expuneți la soare, să nu faceți plajă.

Tratamentele naturiste ajută în prevenirea și combaterea tumorilor, în stimularea imunității și creșterea rezistenței organismului. Plantele medicinale sunt folosite în medicina populară pentru tratamentul extern al cancerului cutanat iar dintre acestea cele mai eficiente sunt: arnica, coada-calului, ceapa, brusturele, brânca-ursului, aloe, armurarul, coacăzul negru, coada-șoricelului, gălbenelele, pătlagina, rostopasca, pedicuța, obligeana, sânzâienele, urzica, frunzele de zmeur, varza, țelina, sfecla, tătăneasa, socul, troscotul, spanacul, coada-racului, năprasnicul, nalba, etc.

Una din cele mai folosite plante pentru combaterea eczemelor pielii este aloe. Se folosește planta proaspătă, se aplică frunze de aloe direct pe zona lezată. Un astfel de tratament se face de mai multe ori pe zi și ajută la vindecare. La fel de bun este și sucul de aloe, care se utilizează tot pentru uz extern.

Pentru tratamentul negilor se aplică rostopască proaspătă. Seva acestei plante este eficientă și pentru vindecarea eczemelor cancerului aflat în stare incipientă când acestea nu sângerează. Rostopasca se poate pune la uscat, apoi se poate măcina și folosi în lunile de iarnă dacă este necesar să se continue tratamentul. Praful de rostopască se aplică pe zona afectată de nevii pielii.

Citește și:  Criolipoliza - Slăbești eficient prin răcire locală!

Un preparat naturist folosit în medicina populară este tinctura de arnică. Această plantă este eficientă în tratamentul bolilor de piele și a cencerului cutanat. Gargara cu apă în care s-a adăugat tinctură de arnică ajută și în tratamentul cancerului cavității bucale, al faringelui, laringelui și limbii.

aloe

Cataplasma din flori de arnică se aplică local, pe eczemele pielii în cazuri de cancer cutanat. Se amestecă praful din flori cu puțină apă pentru a obține o pastă, apoi se învelește în tifon și se aplică pe piele; tratamentul se repetă de câteva ori pe zi. Tinctura de arnică se poate combina cu tinctura de mărul-lupului și se aplică sub formă de cataplasmă pe piele. Efect cicatrizant are și uleiul de propolis care poate fi utilizat în tratamentul acestor boli de piele.

Uleiurile din plante medicinale se pot achiziționa de la magazinele naturiste și folosi în apa de baie. Astfel de uleiuri cu proprietăți vindecătoare sunt cele din flori de mușețel, isop, cedru, gălbenele, levănțică, sunătoare și iasomie.

Propolisul este perfect pentru astfel de boli, poate fi utilizat în stare brută. Se aplică sub formă de cataplasmă pe piele și este recomandat în toate tipurile de cancer.

Un alt remediu pentru cancer este cel cu argilă. Aceasta se aplică direct pe rană dar nu înainte de a fi înmuiată în ceaiuri sau infuzii din plante medicinale. Se poate folosi chiar și pe rănile care supurează.

Decoctul din tătăneasă și obligeană este indicat pentru tratamentul cancerului de piele. Se realizează un amestec din aceste plante uscate, se pun cinci linguri la o cană de apă și se fierbe timp de 5-10 minute. Apoi se strecoară și se aplică planta ca un pansament pe zona afectată de eczeme. Tratamentul se poate face timp îndelungat.

Pătlagina este o plantă foarte bună pentru afecțiunile și bolile de piele. Praful din frunze de pătlagină uscată se poate aplica direct pe rană, ajută în combaterea infecției și vindecarea pielii. Cel mai indicat este să se aplice frunze proaspete de pătlagină care au fost în prealabil spălate și apoi strivite.

Această plantă are proprietăți antibacteriene, antiinflamatoare, de aceea ajută în tratamentul rănilor, abceselor, ulcerelor, inflamațiilor, mușcăturilor de insecte, bătăturilor, eczemelor și tumorilor maligne. Pătlagina este eficientă în tratamentul cancerului cutanat, cancerului pulmonar și a cancerului de stomac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.