Beneficiile suplimentului alimentar naturist EDTA – Elimină metalele grele din corp!

0
42

Despre EDTA se spune că elimină metalele grele din corp. EDTA se utilizează în medicină, laboratoare, tratamente pentru diferite boli și afecțiuni. Acest remediu naturist este foarte bun pentru dizolvarea cheagurilor de sânge, pentru combaterea flebitei, trombozei, tromboflebitei, eliminarea metalelor grele ce afectează grav sănătatea.

Suplimentele de EDTA ajută organismul să funcționeze mai bine și să fie mai sănătos. Sunt indicate în caz de flebită, arteroscleroză, intoxicație cu metale grele, diabet zaharat, hipercolesteromie, osteoporoză, tromboză, calcifieri. EDTA ajută în gestionarea toxicității plumbului. Potrivit unor studii științifice, această moleculă de EDTA se prinde de metale și ajută la eliminarea lor din organism. Ea poate ajuta în tratament în caz de otrăvire cu metale grele.

Alte beneficii ale acestui medicament sunt: ajută la detoxifierea organismului, îmbunătățește sănătatea tractului gastrointestinal, ajută în caz de diabet, boala Alzheimer, boală vasculară periferică. Indicat este să se ia EDTA la recomandarea unui medic.

Un studiu de pe NCBI arată că EDTA previne formarea cheagurilor de sânge, este un agent de chelare al calciului și al altor ioni metalici. Prin urmare, el se leagă de metale, impiedică participarea lor la reacții chimice care pot duce la diferite probleme de sănătate în organism. Suplimentul de EDTA are efect bun asupra funcției cardiovasculare și cerebrale, ajută în reducerea acumulării de metale, precum stronțiu, aluminiu, plumb, mercur și altele.

Cura cu EDTA

Potrivit unor medici, EDTA poate să elimine metalele grele din organism, poate să dizolve hidrogelul și să scoată afară grafenul. Tratamentul se face cu: suplimente de EDTA, vitamina C, vitamina B12, complex de B, magneziu, glutation. Foarte importante sunt vitamina C, vitamina B, acidul alfa-lipoic, peptid Epitalon (este un peptid din glanda pineală care crește volumul de telomeri și combate procesul prematur de îmbătrânire).

Acest tratament ajută la curățarea sângelui: prima zi EDTA 1500 mg, a doua zi vitamina C, a treia zi iar EDTA 1500 mg.

Potrivit cercetătorului Linus Pauling, vitamina C se poate lua în doze mari, până la 10.000 mg pe zi. El a sugerat că aportul zilnic optim de vitamina C poate fi de aproximativ 2.000 mg și că toți oamenii ar trebui să ia cel puțin 200-250 mg vitamina C/zi. Linus Pauling a fost numit unul dintre cel mai mari 20 de oameni de știință ai tuturor timpurilor.

Alte proprietăți ale vitaminei C

Vitamina C este un chelator; ea începe să ia metalele grele din organism și le elimină din corp. Vitamina C este un cofactor în numeroase reacții enzimatice și ajută la biosinteza colagenului, a carnitinei, a neuropeptidelor. Este un excelent antioxidant, scade riscul de boli coronariene, hipertensiune arterială, accident vascular cerebral.

Citește și:  Vrei sa ai o piele tanara si frumoasa, foloseste mastile faciale cu kiwi

Vitamina C este solubilă în apă și are numeroase beneficii:

 • Crește nivelul de antioxidanți din sânge și susține organismul în lupta împotriva radicalilor liberi
 • Combate stresul oxidativ și oboseala
 • Reduce riscul de îmbălnăvire, grăbește vindecarea în caz de răceală prin reducerea simptomelor
 • Reduce acidul uric din sânge și previne dezvoltarea gutei (care afectează articulațiile)
 • Ajută în gestionarea hipertensiunii arteriale, reduce tensiunea sistolică și diastolică
 • Reduce factorii de risc ai dezvoltării bolilor cardiovasculare
 • Previne deficitul de fier, susține celulele albe să funcționeze mai bine
 • Crește imunitatea organismului și îmbunătățește starea de spirit.

Acidul ascorbic liposomal este un supliment alimentar care are acid ascorbic sau vitamina C și care se ia pentru funcționarea normală a sistemului imunitar al organismului. Acest produs oferă numeroase avantaje:

 • Reduce oboseala, extenuarea fizică și intelectuală
 • Protejează celulele organismului împotriva stresului oxidativ
 • Ajută la creșterea absorbției de fier în organism
 • Stimulează metabolismul energetic
 • Ajută la formarea colagenului care este important pentru piele, vase de sânge, sistem osos, ligamente, gingii, dinți.

Deficitul de vitamina C

S-a constatat că foarte mulți oameni au scorbut subclinic, iar asta duce la un proces de ateroscleroză și inflamație care se instalează extrem de repede. Pentru a preveni asta se recomandă multă vitamina C. Se poate lua pudră de vitamina C în apă, pudră de acid ascorbic, acid ascorbic tamponat, ascorbat de sodiu sau de magneziu, sau acid ascorbic lipozomal.

Dacă se iau capsule de vitamina C, aceastea se absorb doar în procent de 30%. În cazul în care se alege vitamina C lichidă, aceasta se absoarbe în organism chiar și în procent de 80%.

De asemenea, trebuie luate și vitamine B, dimetil-glicină (care are grupe de metil ce repară ADN-ul și ajută la sinteza de glutation).

Despre glutation s-a spus că ajută la detoxifiere, deci oamenii au nevoie de acesta. Glutationul este un puternic detoxifiant pentru ficat, dar și pentru întregul organism. El intensifică excreția compușilor periculoși din bilă, menține integritatea celulelor din sânge – globule albe și roșii. Prin aportul de glutation se crește imunitatea și capacitatea sistemului imunitar de a lupta împotriva radicalilor liberi. Glutationul ajută la metabolizarea carbohidraților, protejează celulele imunitare și previne îmbătrânirea prematură a corpului. Oamenii de știință au spus că deficitul de glutation scade rezistența limfocitelor, ceea ce duce la slăbirea sistemului imunitar al organismului.

Nu trebuie uitat de vitamina D și vitaminele B. De exemplu, vitamina D se ia între 75-100 mg/dl, însă indicat este să se facă mai întâi analize de sânge ca să se vadă deficitul de vitamine.

Vitamina D ajută la funcționarea sistemului imunitar al organismului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.